Nemsokára elkezdik a Budapesti út felújítását és a Kötő utcai gyalogosátkelő átalakítását

0
258

A Tulipán utcától a főváros felé eső budaörsi szakaszán felújítják az 1-es főutat, a Károly király úti körforgalmat és a Kötő utcai gyalogátkelőhelyet is átalakítják a nyár folyamán, ahol egy középszigetet is kialakítanak.

A szerdai testületi ülésen Tóth Ferenc, a 4. számú körzet képviselője megkérdezte Lőrincz Mihályt, a polgármesteri hivatal műszaki ügyosztályának vezetőjét, hogy milyen eredményre jutott a városvezetés és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyeztetése a Budapesti út felújítási tervével kapcsolatban és mikorra várható annak kivitelezése. Az elmúlt évek során ugyanis többször kérte, hogy tegyenek lépéseket ennek érdekében.

Lőrincz Mihály tájékoztatta, hogy a Tulipán utcától a főváros irányában, a város elejéig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Budaörs közös beruházás keretében felújítja az érintett rossz állapotú szakaszt. A munkálatok során során felmarják az útburkolatot, a fedlapokat szintbe hozzák, szegélyeket javítanak és új aszfaltpárna kerül a felületre. (A főút ezen szakasza utoljára mintegy másfél évtizede volt felújítva, akkor a város saját költségen újította meg, annak ellenére, hogy állami kezelésben van.)

A munkálatokat május végén, Pünkösd után kezdik meg várhatóan.

A nyár folyamán szintén közös finanszírozásban fel fogják újítani a Károly király utcai körforgalmat is.

Ezen kívül a Kötő utcánál lesznek útépítési munkálatok, ahol a buszöblöket is érintő felújításra kerül sor, s amelynek lényege, hogy a gyalogátkelőhelyet biztonságosabbá tegyék. Erről nemrég részletesen tájékoztatott a hivatal, sajtótájékoztató keretében.

Forrás: Facebook/Tóth Ferenc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here