Nem mindegy, hogy hol foglalunk helyet!

0
485

Foglalj helyet – hányszor hallani ezt a kedves, invitáló kérést egy-egy vendéglátás-járás alkalmával. De vajon hova vezet ez a felkérés? Kanapéra, francia ágyra, esetleg fotelbe? Huzatra, kárpitra vagy párnára? S fordítva is érdekes a kérdés: mennyire lényeges, hogy a felajánlott hely pontosan milyen jellemzőket testesít meg?

A praktikumhoz többnyire szorosan kapcsolódik az esztétikum!

Az ágyak tipikusan használati tárgyak, melyek jelentősége a mindennapokban óriási. Ha a keret nem megfelelő, ha a lécek nem tartanak, akkor konkrétan a funkcionalitás mértéke a nullával egyenlő. Viszont ha a praktikusságra vonatkozó részletek stimmelnek, akkor azonnal előtérbe kerülnek a megjelenésre vonatkozó jegyek. Milyen színű az alapanyag? Mi jellemzi a mintázottságát? Egyáltalán, globálisan szemlélve milyen fazont testesít meg a heverő/kanapé/kihúzhatós-/franciaágy?

Ugyanis, ha a kiszemelt modell passzol a környezetéhez, ha színeiben és formájában igazodik a közeg hangulatához, akkor a végeredményül kapott látvány és érzésvilág garantáltan pozitív. A kontrasztos hatások is működnek olykor egyébként, viszont az esetükben óriási jelentőséggel bír az arányok eltalálása. A túlzásba vitt különbségek egyensúlytalansághoz vezethetnek.

Persze a megjelenő kép tovább cifrázható, mondjuk ágytakarók bevetésével. Így további színek is csempészhetőek a térbe, összhangban a már meglévő textíliákkal. Erre az aprónak tűnő részletre külön érdemes odafigyelni, mert a szövetek túlzott kontrasztossága nagyon elütő végeredményt hozhat létre. Tehát nem feltétlenül éri meg vele kísérletezni.

Milyen a megbízható forrás?

A furnio.hu válaszként szolgál erre az amúgy nagyon is lényeges kérdésre. Mert egy cseppet sem mellékes, hogy honnan származnak a bútorok, s a hozzájuk tartozó kellékek, kiegészítők. Már csak azért sem, mert alapjáraton, különösen bútordarabot nem egy évre vásárol az ember. Viszont prémium minőség csak egyetlen esetben biztosítható, ha a beszerzési forrás ezt képes garantálni.

A kínálatban olyan gyártók termékei érhetőek el, melyek már nevükkel is fémjelzik a megjelenő minőséget és stabil, megingathatatlan hozzáértést. Mindezeken túl pedig a pénztárcabarát árak tovább bővíthetik az előnyök körét, feltéve ezzel az i-re a pontot.

Ezek után indulhat a felújítás, az újragondolás és a sikeres, elégedettséget hozó beruházás.

A fotó forrása: Andrew Angelov / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here