Foci NB II: Lengyel Béla középpályás szeretné, hogy veszélyesebbek legyünk a kapu előtt

0
380

 

Gabala Krisztián vezető edző értékelése: „Úgy érzem, hogy minőségben tovább javult a játékunk, sokat birtokoltuk a labdát. Irányítottuk a játékot, de mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani, meddőnek bizonyultunk a támadások befejezésénél. Elégedett vagyok, mert egy motivált ellenféllel találkoztunk, akik a jövőben kevés pontot fognak veszíteni hazai pályán.”

A következő fordulóban Soroksárra látogat csapatunk. A mérkőzést vasárnap (10.31.) 13 órától játsszák.

„Az első lépést megtettük azzal, hogy stabilizáltuk a játékunkat, a következő lépés, hogy az ellenfél kapuja előtt veszélyesebbek legyünk” – ezt már Lengyel Béla középpályás mondta a Budafok elleni döntetlent követően. Szerinte igazságos eredmény született, de nagy szükséges lenne egy győzelemre a csapatnak.

Hogy értékelnéd a Budafok elleni mérkőzést?
Úgy készültünk a találkozóra, hogy tisztában voltunk azzal, hogy edzőváltáson ment keresztül az ellenfél, ebből kifolyólag nagyon motiváltan léptek pályára. Az utóbbi időben nem úgy szerepeltek, ahogy szerettek volna, ugyanakkor egy jó csapatról van szó. Az edzőváltással járó plusz mentális muníciót kihasználták ellenünk és jobb teljesítményt nyújtottak, mint az előző időszakban. Egy erős mezőnyjáték alakult ki a mérkőzésen, egyszer mi tudtunk kicsit felülkerekedni, egyszer pedig ők, de egyik kapu sem forgott igazán nagy veszélyben. Lehetőségek voltak persze, de nagy nyomás nem nehezedett a kapukra. Amit a középpályán elterveztünk azt nagyrészt meg tudtuk valósítani, de sajnos a végjátékban nem jöttek a pontos utolsó passzok, ezért nem tudtunk komolyabb helyzetet kialakítani. Bár szereztünk egy gólt, amit végül les miatt érvénytelenítettek, de összességében igazságos döntetlen született.

Az utóbbi öt meccsből négyet veretlenül vívtatok meg, kezd egyenesbe jönni a csapat?
Az, hogy kevés gólt kapunk mutatja a csapatban rejlő erőt. Stabilan, egységesen védekezünk. Az edzőnk több ízben is elmondta nekünk, hogy egy út elején vagyunk, ami folyamán az előrefelé játékot még több minőséggel kell megtölteni, veszélyesebbnek kell lennünk az ellenfél kapujára. Ahhoz, hogy egy jó játékot kialakítsunk, az első lépéseket megtettük, és azon dolgozunk, hogy a többi elemet is adaptáljuk a játékunkba, aminek köszönhetően eredményesebbek tudunk lenni az ellenfél kapuja előtt.

Ez volt a harmadik meccsed kezdőként a szezonban, hogy látod a helyzetedet?
Nagy a harc a csapatba kerülésért, ami az együttes erősségét mutatja. A szakmai stáb stabilitásra törekszik, igyekszik megtalálni azt a magot, akikkel meccsről meccsre tud számolni. Természetesen az én célom is az, hogy ebbe a szűk körbe benne legyek, és minél több időt töltsek a pályán. Eddig csak háromszor voltam a kezdőcsapat tagja, de egy hosszú sérülés után igazoltam vissza Budaörsre, és az elején nem is jött az a teljesítmény, amit saját magamtól elvártam volna. Úgy érzem, hogy most értem magam utol annyira, hogy komolyan be tudok szállni a kezdőcsapatba kerülésért folytatott versenybe. Bízom benne, hogy idővel egyre több lehetőséget kapok, és tartósan bent tudok maradni a kezdő tizenegyben. Ez a célom.

Soroksárra mentek hétvégén, mit vársz a találkozótól?
Bízom benne, hogy nyerni tudunk, mert nagy szükségünk van egy győzelemre. Ha ezt a stabil focit tudjuk továbbvinni, és előrefelé még tudunk hozzáadni egy kicsit, akkor jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. Persze a Soroksár egy jó csapat, mindig is jó erőkből állt, nem lesz könnyű mérkőzés, de mindenképp az a célunk, hogy begyűjtsük a három pontot.

Bővebben a Budafok elleni mérkőzésről: ITT.

Korábbi cikkeink a bajnokságról: ITT érhetők el.

Forrás: bsc1924.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here