Nem is gondolnád, mekkora ipar a szinkronizálás

0
397
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

Hangoskönyvek

Ha a szinkronizálás szót halljuk, akkor elsősorban a magyarul beszélő külföldi filmekre gondolunk, pedig a szinkronizálás iparága nem áll meg a filmeknél és sokféle más, rendkívül izgalmas feladatot is magába foglal.

A szinkronizálás Magyarországon közel egy évszázados múltra tekint vissza. Ez alatt rendkívül sokat változott és fejlődött maga a technológia és a szinkronizálás folyamata is. Emellett átalakult az ipar is és a főleg állami, vagy nagy méretű szinkronstúdiók mellett megjelentek olyan kicsi, de vérprofi szinkronstúdiók is, mint például a Hungarianvoices stúdiója, amit a Vin Disel állandó magyar hangjaként ismert Galambos Péter vezet. De milyen munkát végeznek még a szinkronstúdiók a filmek magyar hangra való ültetése mellett?

Az e-book piac fejlődésének véget vetettek az egyre népszerűbbé váló hangoskönyvek

Az e-book piac fejlődésének és remélt virágzásának rövid úton véget vetettek az egyre népszerűbbé váló hangoskönyvek. A 2010-es évek elején még úgy tűnt, hogy az akár könyvtárnyi anyagot is könnyedén elérhetővé tévő, vékony és elegáns e-book olvasók lesznek az olvasást forradalmasító új eszközök, ám az évtized végére már zsugorodni kezdett a piac. Ezzel egyidőben azonban a hangoskönyvek éves 40% körüli bővülést produkáltak és azóta is többé-kevésbé töretlen lendülettel növelik a piaci részesedésüket.

A Hungarianvoices méretű kisebb szinkronstúdiók szerepe igen nagy a hangoskönyvek piacának bővülésében, mert olcsóbban és rugalmasabb feltételek mellett tudnak profi hangrögzítést nyújtani egy hangoskönyv kiadásához akár ismert szinkronhangokkal is.

A Hungarianvoices szinkronstúdió kis cégek számára is segít profi bemutatkozó anyagot készíteni.

Vállalati prezentációk

A vállalati prezentációk és promóciós anyagok minőségének növelésében is jelentős szerepet kaphatnak a kisebb méretű szinkronstúdiók. Amellett, hogy a profi, vagy sok esetben ismert hangok életre keltenek egy-egy szárazabb témát is, az elérhető árképzésük miatt valós alternatívát nyújtanak a minőségi anyagok felvételéhez. Ezzel kisebb cégek számára is elérhetőbbé válik a nagy cégek színvonalát elérő bemutatkozó anyagok elkészítése.

Reklámfilmek

Természetesen a felsorolásból nem maradhatnak ki a reklámfilmek sem. A kisméretű szinkronstúdiók számára ez jelenti az igazán nagy piacot, mivel nagy mennyiségben, gyorsan pörgő anyagokat tudnak létrehozni profi minőségben. Ezzel remekül ki tudják szolgálni a reklámfilmek piacát és rendelkezésre bocsátani egy-egy ismert magyar hangot a reklámfilmek készítéséhez.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here