Nehéz kezdés, sikeres befejezés a táncospárnak

0
817

Két bronzérmet szerzett decemberben az év legrangosabb versenyén a World Latin Dance Cup (Miamiban) világbajnokságon a budaörsi Nagy Edit Lilla és Pék Máté táncospár. Bár az év során edzőt és egyesületet is váltaniuk kellett, utána jöttek az érmek.

Nehezen indult a 2016-os év a budaörsi Nagy Edit Lilla és Pék Máté táncospárnak. Edzőt és egyesületet is váltaniuk kellett, így az év eleji moszkvai európa bajnokságot kénytelenek voltak kihagyni. Fokozatosan lendültek bele a munkába, amelyet áprilisban egy franciaországi európa bajnoki arany, majd a temesvári világkupán 8 arany követett.

A nyár a kemény felkészüléssel telt Székely Szilveszter balettmesterrel és Javier Padilla mexikói-spanyol edzővel, akinél a hazai találkozót követően, Barcelonában két alkalommal is jártak a gye-rekek.

A versenyszezon októberben indult, amikor előbb ismét Temesváron arattak diadalt 4 aranyéremmel, majd ezt követően Szentpéterváron mutatkoztak be három tánckategóriában, és mindháromban döntőt táncoltak. Ezt követte a csehországi Liberec, ahol a világbajnokságon 3 aranyat, 5 ezüstöt és 5 bronzérmet mondhattak magukénak.

Decemberben pedig eljött az év legrangosabb versenye, a World Latin Dance Cup (Miamiban) világbajnoksága, amelyre negyedik alkalommal utazhattak el. Az évről évre egyre erősödő mezőnyben kiválóan megállták a helyüket és ezzel életük legjobb eredményeit érték el, mindkét kategóriában – salsa, bachata –a bronzérmet hozhatták el.15595852 1352640481434186 935413060 o

Edit és Máté és az edzőik is nagyon elégedettek a teljesítménnyel és az elért helyezésekkel. A helyszínen lévő szakemberek, bírák gratulációit és elismerő szavait megfogadva vágnak neki a következő évnek. A legfontosabb a 2017. évi Világjátékok, amelyen szeretnének elindulni és minél jobb eredményt elérni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here