Ne váljon lopás áldozatává!

0
804

A magántulajdon védelme minden állampolgár alapvető érdeke, az ingóságok biztonságáról elsősorban mindenkinek saját magának kell gondoskodni.

Az elkövetők sokszor nem előre megtervezetten, hanem spontán módon hajtják végre cselekményüket. A zseblopásokat jellemzően piacokon, bevásárlóközpontokban, illetve olyan közösségi helyeken követik el, ahol sokan megfordulnak. Az alkalmi, valamint a zseblopások az esetek többségében a sértettek figyelmetlenségének révén valósulhatnak meg. A bevásárlást követően a pulton felejtett, könnyen hozzáférhető zsebben, farzsebben elhelyezett pénztárca; a kosár tetején, vagy egyéb jól látható helyen elhelyezett értékek, a nyitva felejtett gépjármű; nagy forgalmú nyilvános helyeken, rendezvényeken, egészségügyi intézményekben, irodaházakban őrizetlenül hagyott kabátok és táskák mind-mind olyan tényezők, melyek elősegíthetik a bűncselekmény megvalósulását.

Ennek megelőzése érdekében a Budaörsi Rendőrkapitányság a következőkre hívja fel a figyelmet:

A vállra akasztható táskát mindig tartsák szorosan a testük előtt, hogy senki se nyúlhasson bele!

A kosár vagy bevásárlókocsi tetején, a táska külső zsebében, valamint ruházatuk könnyen elérhető zsebeiben soha ne tartsanak értékeket, mert azt könnyen ellophatják.

Pénzfelvételkor a bankautomatánál mindig legyen körültekintő, és azonnal tegye a felvett pénzt biztonságos helyre! Ha bankkártyájának PIN-kódja fel van írva, azt soha ne tartsa egy helyen a kártyával!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here