Mitől félnek a férfiak és a nők, ahogy öregszenek?

0
198

Az öregedés, az élet velejárója. Elmondható, hogy mind a két nemet éppúgy megviseli az arcon megjelenő elszaporodó ráncok látványa, a nehézkesebb mozgás, a megnövekedett has, a ritkuló haj és a csökkent libidó. A férfiak és a nők között azonban van különbség ezen a téren, hiszen míg egy nőt a megereszkedett arcbőr vagy a kézfejen megjelenő barna foltok látványa rémiszt meg, addig a férfiak az öregedés nem látható jelei miatt válnak kevésbé magabiztossá. Szerencsére azonban ma már léteznek olyan termékek, amelyek sokat segíthetnek ezeknek az öregedési folyamatoknak a lassításában, kiküszöbölésében. Lássuk is, melyek ezek!

Miért félelmetes a férfiak számára az öregedés?

A férfiak tehát nem a kopaszodó fej, az őszülő haj, a ráncos arcbőr vagy a fokozottabb fül – és orrszőrzet miatt esnek pánikba egy bizonyos kor elérése után, sokkal inkább rettenek meg a reproduktív rendszert érintő változásoktól. Az öregedés ugyanis, a férfiak szexuális életében is jelentős változásokat hoz. Csökkenhet a nemi vágy, kialakulhat merevedési zavar, de orgazmus problémák is megzavarhatják egyes férfiak önbecsülését.

A perui Andokban őshonos maca azonban támasza lehet akár az idősebb, akár a fiatalabb férfiaknak. A gyógynövényt, már az ősi inkák is kedvelték, hiszen meg voltak győződve, hogy testi és lelki erőt biztosít számukra. Ami voltaképpen igaz is, mivel a maca gazdag forrása a tápanyagoknak, azaz a fehérjéknek, az ásványi anyagoknak, a vitaminoknak, a zsírsavaknak, az antioxidánsoknak, az enzimeknek, a szterineknek és az aminosavaknak.

A gyógynövény nem csak szexuális téren okozhat pozitív változásokat a férfiak életében, hiszen ezernyi más hatása is ismeretes. Erősíti az immunrendszert, növeli az állóképességet és a teljesítőképességet, fokozza az izomtömeget, támogatja az egészséges izomfejlődést és erősítést. Mindemellett a fizikai és a szellemi teljesítményt is serkenti.

A maca, a nők életébe is pozitív változásokat hozhat, mivel szabályozza a hormonszintet, ezért a gyógynövény nagyon hatékony meddőség esetén és a libidófokozásban is a támaszuk lehet. Azonban a nők nem pusztán a szexuális vágycsökkenés miatt nyugtalankodnak egy bizonyos kor után, sokkal inkább aggasztják őket a szemmel is jól látható öregedési jelek.

Miért ijesztő a nők számára az öregedés?

A nők elsősorban az arcon is jól látható öregedési folyamatok ellen tennének drasztikus lépéseket. Hiszen a legtöbb nő elszörnyed egy-egy újabb mély ránc, egy finomabb vonal, egy szem alatt megjelenő szarkaláb láttán, de a megereszkedett arcbőr, a bőr elszíneződése, a bőrszárazság vagy a feltűnő kékes- lilás vérerek sem keltenek bennük kellemes érzéseket.

Az öregedési folyamatok mindenképpen bekövetkeznek, viszont lassíthatjuk is ezeket a folyamatokat, például belsőleg fogyasztható vagy külsőleg alkalmazható antioxidánsokkal. A bőrünk egyik legnagyobb ellensége az oxidatív stressz, amely többek között a kollagént is lebontja. Márpedig a kollagéntől is lesz szebb az arc bőre. Az antioxidánsok azonban segítenek kivédeni az oxidatív stressz okozta negatív hatásokat. A gyulladásgátló és regeneráló fügekaktusz olaj is bővelkedik antioxidánsokban.

A fügekaktusz olaj rendszeres használata szemmel látható pozitív változásokat eredményez a bőr állapotában. Csökkenti a szem alatti duzzanatot és sötét karikákat, halványítja a hegeket, a bőrhibákat, enyhíti a bőrpírt, illetve feszessé és hidratálttá varázsolja nem csak az arc, hanem a dekoltázs bőrét is. A gyorsan felszívódó olajat naponta egy-két alkalommal is használhatjuk.

A fotó forrása:
Fit Ztudio / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here