A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata idén is szerepel a Bajnokok Ligájában

0
318
A novemberi csoportkör házigazdája a Bajnokok Ligája címvédő Berlin

Az Európai Asztalitenisz Szövetség 2021. nyarán nyilvánosságra hozta azt a táblázatot, amely a női asztalitenisz klubokat rangsorolja az elmúlt három szezon nemzetközi kupáiban elért eredményesség alapján.

Egyesületünk és szakosztályunk rendkívül büszke arra, hogy az SH-ITB Budaörsi SC az előkelő nyolcadik helyet foglalja el ebben a rangsorban, ami azt jelenti, hogy a budaörsi csapat jelenleg Európa nyolcadik legjobb női klubcsapata. A nyolcadik helyezésünk egyben azt is jelenti, hogy a 2021/2022-es szezonban nyolcadik kiemeltek vagyunk a Bajnokok Ligájában.

Csapatunk az elmúlt három év alatt két európai kupasorozatban is érmet szerzett, 2019-ben bronzérmet az ETTU Kupában, 2021-ben pedig ezüstérmet a Europe Cup sorozatban. A nemzetközi kupaszereplésünk kapcsán büszkén említhetjük meg, hogy a mostani szezonunk megszakítás nélkül a tizenkilencedik, 2003 óta vagyunk folyamatos résztvevői az Európai Szövetség kupasorozatainak. A nemzetközi kupákon való részvételünk fő célja minden esetben, hogy egyesületünket, Budaörs városát, a támogatóinkat és a magyar asztaliteniszt képviselve érjünk el eredményeket, ugyanakkor ezek a megmérettetések nemzetközi játéklehetőséget és fejlődést biztosítanak sportolóink számára.

November elején utazik a csapat Berlinbe, ahol a négy csapatból álló csoportban – időrendi sorrendben: a portugál Juncallal, a Bajnokok Ligája címvédő Berlinnel és a francia Lille csapataival mérkőzünk meg. A Berlin elleni mérkőzésünknek két érdekessége is van, egyfelől Póta Georgina ebben a klubban légióskodott több, mint tíz évet, másrészt az előző két szezonban nálunk szereplő Surján Szabinát éppen ez a német csapat igazolta le a nyáron.

A Budaörsi Sport Club képviseletében Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga utazik Németországba. Csapatunk játékoskeretének létszáma a mostani szezonra elsősorban gazdasági okokból csökkent, így a csapat taktikai variálhatósága is szűkebbé vált, azonban az a cél, hogy minden játékos a maximumot hozza ki magából, és így legalább egy alkalommal győztesen távozhassanak az asztaltól.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here