Mit kell tudni a mellfelvarrásról?

0
336

A mellfelvarrás a plasztikai sebészet egy speciális területe, amely során a fogyás, szoptatás vagy az idő múlásának következtében megereszkedett melleket szedik ráncba. Az alábbiakban bemutatjuk a mellfelvarrással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Ezek a mellfelvarrás előnyei

A plasztikai sebészet egyik leggyakrabban alkalmazott eljárása a mellfelvarrás, hiszen a lógó, megereszkedett mellek helyett feszes, dús keblekre tehet szert a segítségével. A beavatkozás során ugyanis a kinyúlt bőrt eltávolítják, illetve a mirigyállományt is megfelelően rögzítik.

Mellfelvarrás során a nagy, de petyhüdt mellek is kisebbé, formásabbá varázsolhatóak, de mellnagyobbításra is van lehetőség, ha a műtét során implantátum is beültetésre kerül. A műtét javasolt aszimmetria, valamint csőmell esetén is.

A műtét alatt lehetőség adódik a bimbóudvar, valamint a mellbimbók méretének korrekciójára, kisebbé tételére is. Ez főleg a megereszkedett mellek esetén szükséges és ajánlott. A műtét kétségtelen egészségügyi haszna, hogy az operáció során a mellek alatt előforduló, gyakori gombásodásnak is búcsút inthet, hiszen melle feszes lesz.

Az operációval kapcsolatban természetesen még számos információ áll rendelkezésre, amelyekkel kapcsolatban érdemes tájékozódni minden páciensnek.  A www.drfalus.hu weboldalon remek tájékoztatót olvashat a mellfelvarrásról.

A mellfelvarrás előtti vizsgálatok

Ahogy minden plasztikai sebészeti eljárás esetén, mellfelvarrás előtt is részt kell venni egy alapos kivizsgáláson. Egyrészt szükség van egy belgyógyászati állapotfelmérésre, amely a laborvizsgálatot, az EKG-t és a mellkasröntgent foglalja magában.

40 éves kor alatt mellultrahang vagy mammográfia, 40 év felett pedig csak ez utóbbin lehet részt venni az esetleges rendellenességek kiszűrése érdekében. Azok számára, akik valamilyen akut vagy krónikus betegségben szenvednek, esetleg rendszeresen szednek bizonyos gyógyszereket, a kezelőorvos egyéb vizsgálatok elvégzését is előírhatja.

A beavatkozás lépései

Ha túl van a plasztikai sebésszel való konzultáción és az operációt megelőző kivizsgáláson, nincs más hátra, minthogy megkezdődjön a mellfelvarrás. A műtétet altatásban végzik és néhány órát vesz igénybe. A beavatkozást követően egy éjszakát szükséges a kórházban tartózkodni, ezután otthonában folytathatja a gyógyulást.

Mellfelvarrás során a megnyúlt bőr eltávolítására és a mirigyudvar megemelésére törekszenek. Ennek érdekében a bimbóudvart körbevágják és egy rejtett, T-alakú metszéssel alakítják ki az új mellformát. Az alakot mindig a páciens alkatához, adottságaihoz és igényeihez igazítják. A vágás olyan helyen történik, amely egyáltalán nem feltűnő, így sem melltartóban, sem pedig bikinifelsőben nem fog látszani. A metszést plasztikai varrattal zárják, amely mindenkinél egyéni ütemben gyógyul.

A műtét után mintegy 6 héten keresztül egy speciális, kompressziós melltartó viselése szükséges. Az első néhány napban feszítő, húzó jellegű fájdalom előfordulhat, ez azonban teljesen természetes és hamar elmúlik majd. Érzékenységre azonban hosszabb ideig is lehet számítani.

A kebleket a mellfelvarrást követő 2-3 napban nem érheti víz, utána azonban nyugodtan lehet zuhanyozni. Az említett terület 5 percnél tovább való áztatásától azonban még 1 hónapig érdemes tartózkodni.

A plasztikai sebészet egyik legnépszerűbb módszerével, a mellfelvarrás segítségével akkor is csodás keblekre tehet szert, ha melle megereszkedett. Nyerje vissza önbizalmát a módszer segítségével és intsen búcsút a megereszkedett bőrnek!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here