Misi mókus a Beszélj velem óvodában

0
203

A Beszélj Velem Óvodában március 14-én interaktív mesefoglalkozást tartottak a gyerekeknek. Peller Károly az Operettszínház színművésze volt a vendégük, akit Misi mókusnak öltözve kérdezgetett az óvoda létrehozója és vezetője Kopp Miklósné Ági, illetve együtt szórakoztatták az ovisokat a mese szereplőinek a bőrébe bújva.

A Budaörsi Naplóban az elmúlt években többször olvashattak már a Beszélj Velem Óvoda és Fejlesztőközpontról, ami ugyan nem helyben, hanem a közelben Nagytétényben található, de – többek között a budaörsi önkormányzat korábbi anyagi támogatásának köszönhetően – sok budaörsi óvodásuk van. A fenntartója a Beszélj Velem Alapítvány, amit 1996-ban egy olyan édesanya hozott létre, akinek a gyermeke súlyos beilleszkedési zavarokkal és magatartási gondokkal küzdött, és aki ezzel köszönte meg az akkor kapott segítséget Kopp Miklósné Ági néninek, aki az alapítvány elnöke és a központ szakmai vezetője.

Tegnap azért kaptunk hozzájuk meghívást, mert interaktív mesefoglalkozást tartottak a gyerekeknek. Peller Károly színművész volt a vendégük és Misi mókus kalandjaival találkozhattak az ovisok az ő közreműködésével.

Először egy betétdalt tanított be a kicsiknek, majd rengeteg mozgással, játékkal, közös táncolással zajlott egész délelőtt a program. Az óvoda vezetője Ági néni pedig beöltözött mókusnak és így kérdezgette Peller Károlyt például arról, hogy mit jelent számára a színház. Ez az élete – tudtuk meg. Majd elmesélte azt is, hogy ebben az évadban négy rendezéséből három gyermekeknek szól. A Misi mókust a RaM-ArT Színtérben rendezte, a Pinokkiót Nyíregyházán és Kecskeméten, míg a felnőtteknek való darabot a Csak egy kis terápiát az Art Színházban. Hogy lett színész? Tízéves volt, amikor a nagymamája meglátta a tévében, hogy a Harlekin Színjátszó gyerekszínészeket keres. Erre jelentkezett. Majd bár vendéglátó ipari szakközépbe ment, később a Budapesti Operettszínház Zenés-színészképző Stúdiójában végzett 1998-ban. Ezután a színház szerződtette. 1998-ban a KOTK marketing- és reklámmenedzser szakán tanult. 1998–2001 között több szerepet játszott vendégként a Győri Nemzeti Színházban. 2006-tól a bécsi Volksoper vendégszólistája volt. 2012–2015 között a Kodolányi János Főiskola kommunikáció és médiatudomány szakát is elvégezte. 2016-ban elvégezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor képzését is, majd 2018-ban a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány mesterképzését. (Bővebben: ITT.)

Az életút mellett persze sok másról is szó esett, például olyan fontos és hasznos dolgokról, hogy a kövér mókusoknak miként kellene egészségesen táplálkozni.

Peller Károly másodszor járt már ebben az óvodában, és mint mondta, örömmel jött és jön máskor is, hiszen szeret gyerekekkel foglalkozni. Az óvoda vezetése pedig azért hívja, mert a gyermekeknek mindig nagy élmény és tanulságos az ehhez hasonló játékos nap.

Fotó: Suba Viki

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here