Mintaüzemet épít a Zalakerámia a Terraparkban, ha…

0
1075

Több érdeklődő is megjelent a tegnap délutáni két lakossági fórumon, ami azért meglepő, mert az építési szabályzat egy-egy kisebb városrészre vonatkozói módosítása korábban nem keltette fel az ott élők érdeklődését. Hacsak nem kapcsolódott össze egy tervezett beruházással, aminek a környezetre gyakorolt hatása miatt aggódni lehet.

Délután háromkor először a Puskás Tivadar utca – Liget utca – Edison utca által közrezárt 4153/83 hrsz-ú telekre vonatkozó tervezett módosításokról számolt be Csík Edina főépítész. Ez a Terrapark területén van és a lényeg, hogy az Építési Szabályzat ne csak újabb irodaházak, hanem lakóépületek építését is megengedje a még szabad területen. A fórumon megjelentek nem is emiatt tettek felkérdéseket, hanem a parkolással kapcsolatban, hiszen már most is nehéz helyet találni. Felmerült a mélygarázs lehetősége, de az emberek szerint ez nem megoldás, egyrészt mert mocsaras részről van szó, másrészt kicsit távolabb az irodaházaktól most is vannak üres parkolók, de az autótulajdonosok nem mennek el odáig. A fórumon jelen volt Kálóczi Imre alpolgármester is, akitől megtudtuk, hogy ezen a területen a terület tulajdonosa, a Zalakerámia kíván egy mintaüzemet létrehozni, de ahhoz, hogy fejleszteni tudjanak, további lakóingatlanokra is szükség van. A főépítész igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy még egyszer átnézik a terveket és olyan megoldást keresnek, amely mind a beruházónak, mind a lakosságnak elfogadható. 

A másik tervezett módosítás és a második lakossági fórum a Bretzfeld utca – Lévai utca – Komáromi utca – Kenyérgyár utca által határolt területre vonatkozott. Ennek hasznosítására még nincsenek kész tervek –mondta az ismertető elején Csik Edina -, így a jogszabályalkotással a megfelelő kereteket kívánják biztosítani egy majdani beruházási elképzeléshez. Ez a terület azért került már korábban is a figyelem központjába, mert a 70 százaléka egy felszámoló cégé, amelynek most is megjelent a képviselője és hangsúlyozta, hogy kártérítést fognak kérni az önkormányzattól, mert a korlátozó szabályozás miatt hat éve nem tudják értékesíteni az ingatlanukat. A környéken élők itt azért aggódnak – derült ki a hozzászólásokból -, mert szerintük a közelben lévő épületek megrongálódhatnak az ide tervezett körforgalom és tervezett mélygarázs megépítése miatt.

A szabályozási tervek dokumentációjának a teljes anyaga a „Településrendezési eszközök és településfejlesztési tervezések, véleményeztetések dokumentumai” fül alatt érhető el a városháza honlapján. A tervet papír alapon is megtekinthetik a hivatal nyitvatartási- és ügyfélfogadási idejében az Ügyfélszolgálaton. Továbbá a tervvel kapcsolatban szakmai egyeztetésre, személyes tájékozódásra is lehetőséget biztosítunk a Hivatal Főépítészi Irodáján, ügyfélfogadási időben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here