Minőségi kávé, hogy jól induljon a reggel

0
577
 
A reggel a legfontosabb napszak. Ami az ébredés utáni 1-2 órában történik nagymértékben meghatározza a későbbi közérzetünket, kedvünket. Biztos veled is előfordult már, hogy bal lábbal keltél fel, utána pedig mintha átok ülne rajtad, a napod további része sem alakult valami fényesen.
 
Ugyanez a helyzet akkor is, amikor pozitív impulzusok érnek, a jó energiák a napod hátralevő részét is bearanyozzák. Ezt szem előtt tartva érdemes úgy indítanod a napodat, hogy az igazán kellemes legyen. Ehhez kínálunk most neked egy igazán különleges kávéfajtát, amit természetesen nem csak reggel, hanem bármely napszakban fogyaszthatsz.

A francia sajtó kávé legendája

Mint, ahogy a nevében is benne van a francia sajtó kávé eredete Franciaországhoz köthető. A történet ott kezdődik, amikor is egy férfi úgy döntött, nyílt tűzön készíti el a kávéját. Véletlenül felcserélte a sorrendet, először a forró vizet öntötte a csészéjébe, a kávét pedig utólag tette bele. A legenda úgy szól, hogy egy kereskedőtől vásárolt szűrővel átszűrte az italt úgy, hogy az eszközt lenyomta a csésze aljára.

Nagy csodálkozására, sokkal jobban ízlett neki így, mint ahogy eddig készítette. Onnantól fogva mindig így itta a kávéját. Azt, hogy hogyan alakultak a dolgok ezután, nem tudjuk. A következő fix esemény már a 20. században történt, amikor is a French press kávékészítési módot szabadalmaztatták. A dolog érdekessége, hogy a szabadalmaztatás nem francia, hanem egy olasz cég nevéhez fűződik.

Miért ez az egyik legjobb kávé?

Ezt igazán csak akkor értheted meg, ha megkóstolod, hiszen már az első néhány korty után érzed, a francia sajtó kávé más, mint amit eddig megszokhattál. Már csak azért is, mert nem a már jól megszokott kotyogós vagy kapszulás kávéfőzőben tudod elkészíteni. A French press lényegében nem más, mint egy eszköz, ami egy üveg vagy fém hengeres edényből, fedélből és szitából áll.

A kávékészítés különlegessége, hogy nincs egyetlen helyes eljárás. Természetesen van egy séma, egy univerzális recept, de ez csak egy iránymutatás, bátran kísérletezhetsz, hogy új ízeket fedezz fel. Ha szereted a minőségi kávét, és kifejezetten kedveled a csokis, mogyorós ízeket, akkor biztosak vagyunk benne, hogy te is úgy fogod érezni, hogy a francia sajtó kávé az egyik legjobb kávé, amivel elindíthatod a napodat. Az ínyencek körében ma már egyre kedveltebb a gyümölcsös kávéíz, ami szintén a French press kávék egyik különlegessége.

A fotó forrása:
Rybalchenko Nadezhda / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here