Meseerdő-Manóösvény az új családi kiránduló célpont

0
886

Családoknak és játékos kedvű kirándulóknak ajánljuk a Pilisi Parkerdő közreműködésével létrejött törökbálinti Meseerdőt. Az erdei ösvény 11 állomásán állatok, mesebeli manók és tündérek kalauzolnak minket úgy, hogy mi magunk is a mese részesei lehetünk – áll a Pilisi Parkerdő – Parkerdő az emberért Facebook oldal bejegyzésében a december végén nyílt játékos erdei ösvényről, amely az Anna-hegy lábánál található.

Fotó: Facebook/Elek Sándor

Törökbálint Város Önkormányzata és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésében létrehozott játékos erdei ösvényen állatok, mesebeli manók és tündérek hívják küldetésre az óvodás, kisiskolás korú gyerekeket. A történet alapja egy Wass Albert mese, az Erdő könyve – Bulámbuk, amelyben egy nagy fekete, hatlábú szarvasállat keseríti meg az erdő lakóinak életét. A gyerekek feladata, hogy megszelídítsék ezt az állatot, s ezt találós kérdésekkel, dalokkal kísért 11 állomás során tehetik meg.

Fotó: Barnóczki Brigitta / Telex

Az egyes állomásokon fából faragott állatok, kockaforgató és labirintusjáték várja a lelkes nyomozókat.

Bár a kérdések inkább kisiskolás környezetórába illőek, azért a feladványok nagy részét kis segítséggel az ovisok is meg tudják oldani.

A teljes túra oda-vissza összesen alig 2 kilométer hosszú, kényelmes tempóval másfél óra alatt bejárható.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel a 172-es vagy 173-as busszal Kelenföld metróállomástól a Munkácsy Mihály utcáig, majd gyalogosan az Alsóerdősor utcán a TTC focipályához. Autóval szintén az Alsóerdősor utcába érdemes érkezni, majd egy rövid séta után a focipálya mellett balra lesz a piros turistajelzésű útvonal, amely bevisz az ösvényre. A dombon felfelé haladva, alig száz méter után máris ott áll a Meseerdő feliratú kapu, mellette egy bemutatkozó táblával, alatta pedig fából faragott kismanók ülnek a manóportán.

Koordináták: EOV X: 231834, Y: 640551

Forrás: https://telex.hu/szorakozas/2022/01/29/gyerekkel-teszteltuk-a-torokbalinti-meseosvenyt-turaajanlo-kisgyermekeseknek

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here