Megvan a 2022-es Magyar Nagydíj időpontja!

0
438

A Forma 1 gyakorlatilag megunhatatlan a közönség számára, a száguldó cirkusz szezonját világszerte milliók várják minden évben. Azon szerencsés országok közé tartozunk, akik maguk is rendezhetnek futamot. Jövőre immár 37. alkalommal lesz a Hungaroringen Forma 1-es verseny. Magyarország egyébként a második azon országok sorában, melyek a leghosszabb ideje rendeznek F1 versenyeket megszakítás nélkül! 2022-ben július 29-31. között koptathatják abroncsaikat a Hungaroringen a Forma-1 versenyzői.

A Magyar Nagydíj története

Az első Forma 1-es futamot a Hungaroringen 1986-ban rendezték meg a közel 4,4 kilométer hosszú pályán, amit egyébként azóta többször alakítottak már át, és 2002-ben érte el jelenlegi formáját. Érdekesség, hogy az eddig 36 futam alatt egyetlen egy alkalommal kellett a pilótáknak esőben versenyezniük, méghozzá 2006-ban. Ezt az egy évet leszámítva mindig száraz pálya fogadta őket Magyarországon, ami nagymértékben megkönnyíti a dolgukat.

A Hungaroringen a versenyzők 70 kört mennek, azaz összesen mintegy 306 kilométert, amit átlagosan 110 perc alatt szoktak megtenni. Volt már ugyanakkor szükség arra, hogy érvényesítsék a kétórás időhatárt a versenyen a magyar pályán, ekkor 1 körrel rövidebb volt a futam.

A jelenlegi állás szerint egészen 2037-ig biztosan lesz Forma 1-es verseny a mogyoródi pályán, ugyanis éppen idén, 2021-ben hosszabbították meg a szerződést.

Legek a Hungaroringen

  • A pályarekordot Lewis Hamilton tartja, aki időmérő edzésen 1 perc 13,447 másodperc alatt, a versenyen pedig 1 perc 16,627 teljesítette a kört.
  • Legtöbb esetben a hétszeres F1 világbajnok, Michael Schumacher állt rajthoz az első rajtkockáról, összesen 7 alkalommal volt övé a pole pozíció.
  • A legtöbb futamgyőzelem a Hungaroringen szintén Lewis Hamiltoné, összesen 8 alkalommal állhatott már fel a dobogó legfelső fokára Magyarországon.

A Hungaroringet egyébként nem tartják éppenséggel könnyű pályának a versenyzők, éles kanyarjai és szűk pályaszakaszai miatt nehéz előzni. Gyakran a monacói pályához hasonlítják, ami köztudottan a város utcáin fut, és legendásan nehéz terep.

Nem csoda, hogy a fogadóirodák forgalma is megnő a magyar nagydíj alatt: ilyen pályán igazán izgalmasan alakulhat a futam. Akinek bejön a tippje, szép összeget is nyerhet, az üdvözlő bónusz kihasználásával pedig a kezdők is jól járhatnak.

Már lehet jegyeket vásárolni

A magyar futamra mindig óriási az érdeklődés, ami várhatóan jövőre sem lesz másképp. Elővételben a belépőkhöz már most is lehet jegyeket vásárolni, december 31-ig lesz lehetőség az elővételi vásárlásra.

Elővételben a legolcsóbb jegy csak vasárnapra szólóan 75 euró, ez állójegyet jelent a futamra. A legdrágább belépő 421 euróért vásárolható meg, ez egész hétvégére szól, és a tribünre biztosít helyet a tulajdonosának. A Hungaroringen megrendezett verseny jellemzően minden évben teltházas, ezért, aki szeretne kijutni, annak mindenképpen érdemes még időben gondoskodnia a jegyvásárlásról!

Nem éppen a legolcsóbb mulatság, de akik jártak már Forma 1-es futamon, azok mind egyetértenek abban, hogy igazán maradandó élményt jelent. Ha Te is odavagy a száguldó cirkuszért, érdemes legalább egyszer kilátogatnod a Magyar Nagydíjra – lehet, hogy éppen a jövő évi futam lesz az igazi?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here