Megtartották az oktatási kerekasztal sajtótájékoztatóját

0
382

Sajtótájékoztatót tartott ma a korábbi budaörsi demonstrációk két fő szervezője, Tollner József, az Illyés tanára és Szilágyi Kitty budaörsi óvodapedagógus arról, hogy nyilvános, Dialógus az oktatásért elnevezésű oktatási kerekasztalt alakítanak, mely első alkalommal 2022. november 24-én, csütörtökön, 16:00 órakor lesz a budaörsi városházán.

2022. november 24-én, csütörtökön, 16:00 órára várjuk a budaörsi városházára, az oktatási kerekasztal megbeszélésre minden budaörsi intézménynek a vezetőjét, dolgozóinak képviselőjét, a szülők és diákok képviselőitkezdte Tollner József a tájékoztatást, majd hozzátette a fenntartók közül is meghívták Budaörs Város Önkormányzata és az Érdi Tankerületi Központ illetékeseit, valamint Hajnal Gabriellát is, aki a Klebelsberg Központ igazgatója. „Hiszen ki más beszéljen az oktatás problémáiról, ha nem azok, akik a leginkább érintettek?Budaörsön mindenkit meghívtak, aki ennek szereplője.

Szilágyi Kitty hozzátette, az oktatási követelések 9 pontját megalkotóinak delegáltjait is meghívták erre a rendezvényre. (A 9 pontot a szülők és diákok írták össze, a Civil Közoktatási Platform pedig részletesen kidolgozta. Tervük a kerekasztal-megbeszéléssel, hogy ennek a 9 pontnak az elemeit részletesebben kibontsák az oktatási és nevelési intézmények delegáltjaival együtt, illetve azokat a helyi viszonyokra ültessék. Ezzel céljuk, hogy az oktatási rendszer hibáinak kijavítására tegyenek kísérletet minden egyes szereplő megszólaltatásával, aki ebben érintett.

„Most csütörtökön alakuló ülés lesz, ahol meghatározzuk azt, hogy miféle metódus alapján milyen szavazati eljárásban fogunk később dönteni– mondta Tollner József. Az eredményeket el fogják majd juttatni a megfelelő igazgatási szervekhez. „Nagyon reméljük, hogy meghallgatják az észrevételeinket és azokat a megoldási javaslatainkat, amiket közösen fogunk létrehozni – tette hozzá.

Hosszú távú terveikben az szerepel, hogy majd azután is fenntartják ezt az együttműködést a budaörsi oktatási, nevelési intézmények szereplőivel, amikor már megoldódnak az oktatásügy problémái és normális kerékvágásban mennek a dolgok.

A tervezett kerekasztal-megbeszélésről ITT írtunk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here