Megéri az ablakcsere? Röviden: igen

0
491

Egy ablakcsere nem tartozik a legegyszerűbb ház körüli felújítási munkálatok köré. Jár némi felfordulással és költséges is. Mégis sok megrendelő dönt úgy, hogy kicseréli nyílászáróit. De vajon miért éri meg a régieket újra cserélni? Számos oka létezik, amit kifejtünk.

Költségtakarékosság – fő érv az ablakcsere során

Egy modern ablak sokat tud Önnek spórolni a fűtés költségeken télen. A modern nyílászároknak jóval nagyobb a hővisszatartó képessége, hővédő üvegezéssel vannak felszerelve, ezáltal a hőveszteség nagyon kicsi, így jobban megtartja az otthona melegét. A másik fontos tényező az ablakok légzárása, vagyis hogy átengedi-e a szelet. Minél nagyobb, annál kisebb az energiaveszteség, így nem engedi “elszökni” a meleget. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően otthonában egy állandó, meleg hőmérsékletet tudnak biztosítani ezek a nyílászárók. Így ez egy befektetésnek is tekinthető, olyan szempontból, hogy akár pár év után visszanyerheti az ablakcsere költségét a fűtésszámlák csökkenésével.

Esztétikusság

Régi házakon találkozhatunk fa nyílászárókkal. Régebben sokkal esztétikusabbnak számított a fa ablakkeret, mint a műanyag. Azonban ezek az idő múlásával egyre inkább elöregednek és rendkívüli figyelmet kell fordítani az ápolásukra. Egy műanyag ablakkeretre nem kell annyi figyelmet fordítani, és mára már a műanyag nyílászárók választéka is hatalmas, nem csak az egyszerű fehér kerettel találkozunk, hanem megannyi színnel és formával. Műanyag nyílászárókkal is el lehet érni azt a hatást küllemre, mint a fa ablakokkal. Sokkal nagyobb a választék ma már, mint a fa keretekből. A színeknek és a formáknak csak a képzelet szabhat határt! Nem mellékesen akár újrahasznosított műanyagból is választhat ablakot, így környezetvédemi szempontokból is sokkal célszerűbb műanyag ablakot választania.

Védelem

Sokkal nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat az új technológiáknak köszönhetően. Ezek a nyílászárók már betörésvédelmi eszközökkel is felszerelhetőek. Úgynevezett biztonsági üvegezést alkalmaznak, amelynek a lényege, hogy kettő 3-4 mm vastagságú üveget ragasztanak össze, úgy hogy közé illesztenek egy fóliát, amely az ablak betörésekor egyben tartja az üveget. Az új ablak alapbiztonsági vasalattal kerül a megrendelőhöz, ez véd a nyílászáró berugásától, kiszakításától. Ezekkel nem csak az értékeinket óvhatjuk, hanem nyugodtabban is alhatunk éjszaka.

Számos előnnyel bírnak még a legújabb nyílászárók, de már csak ezért a három tulajdonság miatt is megéri kicserélni az ablakokat, mind kényelmi, mind költségvetési szempontból!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here