Még az idén 331 millió forint értékű fejlesztések lesznek Budaörsön

0
1044

Összesen 37 féle feladatra fordítja az önkormányzat a szeptember 30-i képviselő-testületi ülésen átcsoportosított 331 millió forintot.

Ebben az évben többek között elkészült a Csillagfürt óvoda játszóudvarának teljes felújítása (140 millió forint), a Fém utca teljes felújítása (66 millió), a Dózsa György utca felújítása (52 millió), a Csap köz felújítása (16 millió) ráfordítással. A nyári intézményi felújítások közel 100 millióba, a Hajnal utca szennyvíz-rekonstrukciója és útfelújítása 120 millióba került. Befejeztük a buszpályaudvart, és még az idén a két hiányzó fedett utasváró is megépül. Önkormányzati forrásból a távhőrendszer két primer vezetékének a cseréje készült el a lakótelepen (138 millió), valamint a városi uszoda szellőzőberendezésének a kiépítése (60 millió). Örülünk, hogy ilyen nehéz helyzetben is ennyi minden elkészült. Nem tervezünk ünnepélyes átadásokat. Akkor epelünk majd, ha vége lesz a járványnak, és visszatér az élet a normális kerékvágásba – nyilatkozta lapunkban Wittinghoff Tamás polgármester szeptember 21-én.

Azóta a szeptember 30-i képviselő-testületi ülés döntött arról, hogy a tervezett, de elhalasztott beruházások közül melyek lesznek azok, amelyek mégis megvalósulhatnak. Eszerint: összesen 331 millió forint működési céltartalék felszabadításáról született döntés. Ebből sok más mellett új játszóeszközöket kaphat a Csicsergő Óvoda, illetve a városi játszótereken is folytatódik – 9,5 millió forintból  – a játszóeszközök kihelyezése. Jelentős pénzt különített el a testület különböző környezetvédelmi feladatokra, így például zöld sávok rendezésére, fák ápolására, gondozására. Parkolóépítésre 8, a járdaprogramra 12 millió forint felhasználásáról döntöttek.  35 millió forintból épülhet jelzőlámpás közlekedési csomópont a Tetra Parkhoz, amelyhez a helyi cégek is hozzájárulnak. A Hegyalja-Mosoly utcánál gyalogos lépcső épül 26 millió forintért, illetve a közvilágítás biztosítására további 8 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület. Kátyúzásra 25 millió forintot fordít a város. A Réz utcában járdafelújítás lesz, a Holdfény óvodában a fűtésrendszer felújítása, a Városi Ifjúsági Klubban az udvari szennyvízelvezető rendszer cseréje, és az udvari burkolat felújítása történhet meg. Összesen 37 féle feladatra fordítja az önkormányzat a átcsoportosított 331 millió forintot.

Fotó: archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here