Márki Zay Péter október 14-én Budaörsön kampányolt

0
398

Márki Zay Péter október 14-én Budaörsön kampányolt és kiállt mellett Wittinghoff Tamás, Budaörs független, de liberális értékrendet valló polgármestere, Farkas Benedek, a független miniszterelnök-jelölt mögé elsőként beálló párt, a Momentum helyi vezetője, önkormányzati képviselő és Laczik Zoltán az MSZP helyi elnöke, önkormányzati képviselő. Pártja éppen akkor hozta nyilvánosságra, hogy szintén Márki Zay Pétert támogatja, amikor a budaörsi esemény zajlott.  Jelen volt továbbá Szél Bernadett, aki az első fordulóban több párt támogatásával (köztük a két jelenlévő) megnyerte Pest megye 2. számú körzetében az előválasztást, így rá jövő tavasszal, az országgyűlési választásokon már biztosan szavazhatnak azok, akik a jelenlegi Fidesz/Orbán-kormány leváltását szeretnék.

A polgármesterünk többek között arról beszélt „házigazdaként”, hogy az előző esti tévé vita után mindkét jelölt (tehát Márki Zay és a DK jelöltje Dobrev Klára) támogatói azt érzik, hogy az ő jelöltjük volt a jobb, ő nyerte. „De én azt a tapasztalatot szűrtem le, hogy szerintem az ország lehet a nyertese, amit tegnap láttunk, hiszen két felkészült jelölt tartalmi kérdésekben szinte ugyanazt gondolta. Ugyanazt gondoljuk arról, hogy tarthatatlan amiben jelenleg Magyarországon élünk, ebben változást kell elérni. Magyarul egyetlen dolog maradt nyitva, hogy ki az, akivel a leginkább elérhető ez a változás. Ki az, aki tud behozni olyan szavazatokat, akik esetleg baloldalra nem szívesen szavaznak, de csalódtak a Fidesz országlásában. Meggyőződésem, hogy ez Márki Zay Péter…”

Márki Zay Péter is szóba hozta természetesen az előző esti tévévitát, beszélt az elveiről, Hódmezővásárhelyen polgármesterként elért eredményeiről és a megjelent érdeklődők kérdéseire is válaszolt.

Az eseményről készült videó ITT látható, hallható. Szavazni az előválasztáson még pénteken lehet és szombaton, Budaörsön: 2021.10.15./péntek/ Buszvégállomás 10-18 óráig 2021.10.16./szombat/ Gazdapiacnál, Patkó utca 08-16 óráig.

Korábbi cikkeink az előválasztásról ITT érhetők el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here