Ma ismét gázolásos baleset történt a kamaraerdei buszfordulónál

0
3197

Ma a Kamaraerdei-téren a 87-es busz megállójánál ismét történt egy baleset. Egy fiatal hölgyet ütött el egy autó. Nagyon megrázó volt átélni, a hatása alól most sem tudok szabadulni. Valószínű súlyos sérüléseket szenvedett. Szerencsére nagyon hamar jött segítség, érkezésük után én el is jöttem a helyszínről. Mennyi tragédiának kell még történnie, hogy megszűnjön ez a tarthatatlan helyzet? A 11. kerület és Budaörs önkormányzatának közösen kellene tárgyalni az illetékesekkel egy biztonságos megoldás érdekében. A felnőttekkel is megtörténik ilyen szörnyűség, de itt gyerekek is közlekednek, akiknek még fejletlen az ítélőképessége a közlekedés veszélyeinek felméréseire” – írta Kamaraerdő Facebook oldalára egy szemtanú, mely bejegyzést többen kommentelték, nyomatékosítva a helyzet súlyosságát.

Már lassan 5 éve küzdünk a budaörsi és a 11. kerületi önkormányzattal, illetve a BKK-val is, hogy megoldódjon az életveszélyes helyzet” – egészítette ki információinkat egy másik kamaraerdei lakos. „Ami engem személy szerint azért bosszant, mert látássérültként rettegek ott átmenni, de muszáj minden áldott nap. A 11. kerületi önkormányzat 2014-ben, miután kérésünkre kivizsgálta a helyzetet, megadta az alternatívákat a megoldásra, de a megvalósítása elakadt. A BKK nem akar foglalkozni az üggyel, holott többen folyamatosan bombázzuk őket. (A BKK sajtóosztályát is megkerestük, amint válaszolnak, frissítjük a cikket – a szerk.) Több mint húsz éve hárman haltak meg ott, az akkor még gyér forgalom mellett. Most, illetve az autópálya útdíj bevezetése óta pedig szinte folyamatosan haladnak el az autók, és egy „S” kanyar közepén van a 87-es és a 287-es busz megállója, oda kell átjutni.  A busznak már rég be kéne fordulnia a buszfordulóba utascserére, ahogy a közlekedésiek javasolták, még az útfestést is megcsinálták 2014-ben” – írta a hölgy, aki a nevét nem szeretné a cikkünkben viszontlátni, csak levele tartalmát.

A legutóbbi kamaraerdei lakossági fórumon is téma volt ez a buszmegálló, és az ott lakók egyenként is gyakran jelzik tehát mind a 11. kerületnek, mind a budaörsi önkormányzati képviselőnek, Kisfalvi Péternek, továbbá a BKK-nak, a közlekedési felügyeletnek, hogy a jelenlegi állapot nagyon balesetveszélyes, de eddig hiába. Mivel több intézményhez tartozik a terület és a hatósági jogkör, a vége mindig az, hogy senki nem csinál semmit. Forgács László a lakossági fórumon is felvetette – amit, mint a fentiekből kiderül, már több éve többször is javasoltak -, hogy a fentről jövő buszok kanyarodjanak be a buszmegállóba, és akkor nem kellene az utasoknak az úttesten átmenni. (Zebra létesítését a kanyar nem teszi lehetővé.)

A közlekedési felügyelet is kiadta, hogy be kell fordítani a buszt, fel is festették a csíkokat arra a szakaszra, de a BKK-t nem érdekelte a szakvélemény” – olvasható egy ugyancsak ott élő hozzászólásában.

A környékbeliek a mai baleset miatt aláírásgyűjtést és ha szükséges, tüntetést fontolgatnak. Hiszen valahogy át kell végre szervezni ott a gyalogosközlekedést, mielőtt újabb áldozatai nem lesznek a hatóságok tétlenkedésének!

Lapunk megkeresésére Kisfalvi Péter ezt írta: „Az egyik kamaraerdei buszmegálló úgy negyven-ötven éve eléggé szerencsétlen helyen van. Nem nagyon volt ötlet, hogyan lehetne javítani a helyzeten, az útkereszteződés teljes átépítése nélkül. A legutóbbi lakossági fórumon elhangzott egy kivitelezhető megoldásra javaslat, amikor kértem is a városépítési ügyosztály jelenlévő képviselőjétől, hogy vizsgálják meg a lehetőségét. A mai balesetről értesülve ismét felhívtam az ügyosztályvezető urat, aki sürgős intézkedést ígért.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here