Lőrincz Mihály a kevesebb pénzből tervezett beruházásokról

0
181

A Budaörsön esedékes felújítási munkálatokról tájékoztatta Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezető a Buda Környéki Televízió riporterét január 18-án.

A nagyobb munkák még tervezés alatt állnak, de a napi karbantartásokat a BTG Kft. folyamatosan végzi a közterületeken – mondta Lőrincz Mihály. A 2021-ben elvégzendő beruházásokról, felújításokról ugyanis még nem született döntés, ezek majd a költségvetésben fognak megjelenni, amit várhatóan februárban fogad el a képviselő-testület. A tervek már az asztalon vannak és a rendelkezésre álló források határozzák majd meg, hogy mi valósulhat meg. Kivétel a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok gépészeti terének illetve a szellőző berendezésének a felújítása, bővítése, mert ez már (még?) zajlik. A többi, korábban elhatározott nagyobb beruházást, az intézmények felújítását, a csatornázási, az útépítési munkákat még a tél előtt befejezték – hangzott el a riportban.

A tervekről: a műszaki ügyosztály vezetője nagyon szeretné, ha a város keleti végében, a Felsőhatár út – Budapesti út kereszteződésénél régóta tervezett körforgalom idén megvalósulna, mert ez a tavalyi beruházás, az Alsóhatár útra kivezetett szervizút következő lépése lenne. Az engedélyeztetés már az utolsó fázisban van. Egy másik körforgalom is fontos lenne, mégpedig a Csata utcánál, illetve ott a közelben lévő gyalogos felüljáró  biztonságosabbá tétele sem halasztható.

Ezen kívül folytatni kívánják a 2020-ban megkezdett csatorna- és útfelújítási munkálatokat, valamint még több parkolóhely kialakítását, közterületek akadálymentesítését, játszóterek felújítását emelte ki a hivatali szakember, az óvodaudvarok közül pedig a Tavasz utcai van soron idén. Ennél a pontnál Lőrincz Mihály hangsúlyozta, hogy a források szűkebbek, mint korábban, hiszen a kormány intézkedései (többek között az iparűzési adó felezése a kis- és középvállalatok körében – a szerk.) hátrányosan érintették Budaörs Város Önkormányzatát, ami a költségvetésen is nyomot hagy. De úgy érzi, készen állnak a feladatok elvégzésére.

A riporter végül arról kérdezett, 2021-re tervez-e a városvezetés olyan beruházást, programot, ami a környezet megóvását tűzi ki célul. Lőrincz Mihály biztosította róla, hogy az önkormányzat számára nagyon fontosak a környezetvédelmi szempontok. Erre példa, hogy támogatja az energiatakarékos fűtés korszerűsítéseket és saját beruházásaik során is figyelembe veszik ezeket a szempontokat.

A tévéfelvétel ITT nézhető meg.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here