Lions Kormányzói bálra meghívó

0
49

Lions Kormányzói bálra kaptunk meghívót. A rendezvény ideje és helyszíne: 2024. 02. 17., Budapest, Hotel Corinthia (1073-Budapest, Erzsébet Krt. 43-49.)

A magyarországi hagyományos kormányzói bál idei különlegessége, hogy az most először nemzetközi jellegű lesz, az esemény díszvendége dr. Patti Hill, a világ legnagyobb civil jószolgálati klubhálózata a LIONS International Nemzetközi elnöke. A szervezet több, mint 100 éves történetében második női elnök mellett, további 10 országból mintegy 25 nemzetközi igazgató és kormányzó is részt vesz a jószolgálati bálon. A bálból befolyó tiszta bevételt a szövetség „Ukrajna Help – Egészségügyi szűrések Kárpátalján” programjának finanszírozására fordítja. Új tagok (köztük a budaörsi szervezet új tagjainak az) avatására és a LIONS Díj átadására is sor kerül majd.

A bál hivatalos megnyitója tehát 2024. február 17-én 19,00 órakor kezdődik – osztotta meg lapunkkal dr. Kutsch Zoltán, a LIONS volt magyarországi kormányzója, a budaörsi szervezet alapítója és vezetője, aki az érdeklődőknek további információkkal szolgál. (e-mail: kutsch.dr@gmail.com.)

Sajtóközlemény

A LIONS International a világ legnagyobb, több mint 200 országban és földrajzi térségben, 47.881 klubban (2024.01. 12-i adat), 1,4 millió taggal működő politikai, vallási és faji megkülönböztetés mentes club alapon szerveződő jószolgálati-jótékonysági szervezete. Az 1917-ben alakult világszervezet tevékenysége felöleli az élet mindazon területeit, amelyekben az egyes állampolgárok, közösségek, szervezetek számára az élet bármely területén segítséget nyújthat, szolgálhat. Jelmondatuk: ”We Serve!” – Szolgálunk!

A LIONS tagjai olyan nők és férfiak, akik önként vállalkoznak arra, hogy mindennapi munkájuk elvégzése mellett idejük és energiájuk jelentős részét lakóhelyük és a világ emberi közösségei humanitárius szolgálatának szentelik. Magyarországon az első LIONS Klub 1988-ban alakult. Napjainkban országszerte 38 klubban, több, mint nyolcszázan vesznek részt a Lions mozgalom munkájában. A jószolgálati munka fókuszcsoportjai kiemelten a vakok- és gyengénlátók, a diabétesszel élők, a különböző hátrányos helyzetű csoportok. A Lions Clubok Magyarországi Szövetségén keresztül évente 75-80 fiatal szerezhet életre szóló élményeket a LIONS nemzetközi ifjúsági csereprogramjának keretében. Általában valamennyi klubnak van 1-2 hagyományos jószolgálati programja, illetve kiemelt célcsoportja is. Természetesen egy-egy hirtelen felmerülő probléma megoldására is igyekeznek a legjobb és leggyorsabb módokon reagálni, „szolgálni”. A Lions klubok a jószolgálati tevékenységükhöz a pénzügyi fedezetet mindig maguk teremtik meg saját forrásból, illetve szponzorok támogatásával.

A Lions alapelve, hogy valamennyi külső támogatás, szponzoráció 100%-ban és teljesen transzparens módon a meghatározott cél szerint kerül elköltésre, az esetleges működési költségeiket csak saját forrásból fedezik. Az UkrajnaHelp program. A 2022-es orosz agressziót követően a Lions számára kiemelt célcsoporttá váltak a háború elől Magyarországra, illetve belső menekültként Kárpátaljára érkezők. 2023-ban svéd Lions Klubok együttműködésével ezidáig közel 1 milliárd Ft értékben, mintegy 50 kamionnyi adományt, így tartós élelmiszereket, gyógyszereket, aggregátokat stb. juttattunk el Kárpátaljára. Ezzel párhuzamosan a magyar klubok a LIONS nemzetközi alapítványa és saját forrásaik felhasználásával mintegy 150 Millió Forint értékű adománnyal segítették a hazánkba érkezett menekülteket. A LIONS Országos Jótékonysági Kormányzói Bál hagyományosan a hazai Lions mozgalom kiemelt eseménye.

A 2024 február 17-re tervezett jószolgálati bál fő vendége dr. Patti Hill, a LIONS International Nemzetközi Elnöke lesz, aki második női nemzetközi elnök a szervezet történetében. A bál nemzetközi jellegét erősíti, hogy azon 10 országból mintegy 20 volt nemzetközi igazgató, jelenlegi és volt kormányzó is részt vesz. A bál jószolgálati célja kárpátaljai egészségügyi, elsősorban is szemészeti szűrőprogramok támogatása, illetve rászorulók számára szemüvegek adományozása. További információk találhatók: http://www.lions.hu

Meghívó és a bálról: ITT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here