Kötött ruhák – télen is divatosan

0
173

Az igazi nő télen is szeret szép ruhákban járni. Hogyan köthet kompromisszumot, ha egyszerre vágyik meleg és nőies darabra?

A tél a visszavonulás, az elcsendesedés ideje, ugyanakkor a sötétet és hideget több ünnep is megtöri fénnyel és jókedvvel. Jó érzés ilyenkor a karácsonyi díszben pompázó utcákon járni és közben beülni valahová melegedni egy forró teára, csokira, kávéra. Sok nőben felmerül a kérdés: melegen vagy csinosan öltözzön, ha kimozdul otthonról és esélyes, hogy séta közben lekerül a kabát. A téli kötött ruhák között mindenki talál olyat, amellyel kompromisszum nélkül eleget tehet mindkét kívánalomnak, csak a megfelelő helyen kell válogatni.

A kötött ruha kövérít?

Többen azért ódzkodnak a kötött ruhák viselésétől, mert azt gondolják, hogy az csak a nagyon vékony nőknek áll jól. A rossz hír az, hogy a legszűkebb, ráadásul kidomborodó mintákat tartalmazó ruhák tényleg viszonylag kifogástalan alkatra lettek megálmodva. A jó hír viszont, hogy a bejgli szezon utánra is gondoltak a tervezők, így a kényelmet és praktikumot ötvöző fazonok is fellelhetőek a piacon, ráadásul nagyon is elegáns kivitelben.

A bővebb egyenes vonalú, garbó- vagy kámzsanyakú, finom, puha anyagból, akár zsebbel ellátott ruhák még világos színekben is jól állnak a legtöbb testalkaton, és nem csupán jótékonyan ápolnak és eltakarnak, de még kényelmesek is. Az öv viselése fejlett önkritikát igényel: van, hogy meglehetősen sokat dob egy ruhán, de akkor sem mindegy, hogy vékony vagy vastag övet választunk, néha viszont határozottan tilos elrontani vele az összhatást.

A kötött ruhák között is találunk olyat, amelyik derékig szűk fazonú, deréktól lefelé pedig „A” vonalúan bővül, esetleg rakások dobják fel. Ezek szinte minden alkaton jól mutatnak, hiszen optikailag a derekat hangsúlyozzák.


Cipővel vagy csizmával?

A kötött ruhákat nyilván nem a legcsajosabb tűsarkú cipőkhöz találták ki, de egy magas sarkú térd- vagy combcsizmával kifejezetten szexi lehet. Ugyanaz a ruha remekül mutat lapos talpú (boka)csizmával is, ha a karácsonyi vásárt szeretnénk körbe járni vagy az utcai forralt borosoknál álldogálnánk kicsit. Ha fázósak vagyunk, hosszabb kabát javasolt, ami alól azért kivillanhat a kötött ruhánk – főleg, ha közel bokáig ér, mert ez sem ritka manapság.

Mivel ezek a ruhák általában vastagabbak, kissé „összenyomhatják” a viselőjét, de az idei tél cipődivatja határozottan kedvez, amikor a rafináltan vastag talpú csizmákra fókuszálva magasabbnak mutatja viselőjét, miközben az ember (lányának) talpa sem fagy le ácsorgás vagy séta közben. Ezeket a cipőket bátran lehet viselni kötött ruhákkal is, amellett, hogy jól mutatnak, praktikusak is együtt.


Sportos vagy elegáns?

A fentiekben főleg a kötött ruha, mint nőiesebb viselet került szóba, de a sportosabb stílust kedvelőknek sem kell lemondani róla. A hurkolt pamut anyagból készült ruhák a szabadidő remek kényelmi kiegészítői. Ha zsebbel és kapucnival is rendelkeznek, igazi komfortot nyújtanak a viselőjüknek. Elég felkapni egy leggings fölé és egy vastagabb talpú sportcipővel vagy csizmával, dzsekivel lehet indulni a boltba vagy a természetbe. Otthoni viseletként is remek választás, főleg azoknak, akik szeretik, ha védve van a derekuk bent és kint egyaránt.


Összegzés

Ne féljünk a kötött ruháktól, viseljük őket bátran a téli hidegben! Elegáns és sportos, egyszínű és mintás, szűk és bővebb fazon egyaránt jó megoldás lehet, ha alkatunkhoz és igényeinkhez mérten tudatosan választunk! Egy kis puhameleg kényelem minden nőnek jól jön a téli hónapokban!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here