Könyvajánló: „Kerekítő manó adventi mondókatára”

0
395

Megérkezett a  Kerekítő könyvcsalád 21. kötete, a „Kerekítő manó adventi mondókatára”, ami remélhetően sokak szíve csücske lesz.

A szerző J. Kovács Judit a Kerekítő baba-mama foglalkozáshálózat és könyvcsalád gazdája és a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban 16 éve működő baba-mama foglalkozások vezetője, drámapedagógus. Az illusztrációkat pedig Kállai Nagy Krisztina készítette és a könyv Marék Veronika ajánló soraival a Móra Kiadó gondozásában jelent meg.
Ez a varázslatos kötet segít beleereszkedni az ünnepvárásba. Segít elidőzni szeretteinkkel, egymásra nézni, együtt nevetni. Számláljuk együtt a mézeskalácsfüzért, játsszuk el a népi ölbeli játékokat, ízlelgessük a napsoroló rigmusokat és mélyedjünk el a  jeles napi érdekességekben napról-napra! 

Az ünnepi témákhoz kapcsolódó ölbeli játékok és mondókák, valamint a napszámláló rigmusok  egy olyan varázslatos világot tárnak elénk, ahol a szemek, a kezek és a szívek is összeérnek, a csengőszó pedig a gyermeked kacaja. A kötet babakortól nagyobb óvodás korig ajánlott, a hanganyaga pedig  – mely a Kerekítő YouTube csatornáról letölthető –  nagyban segíti az elsajátítást.

A „Kerekítő manó adventi mondókatára” NYITOGATÓ november 27-december 2-a között Orosházától Szegedig, Balatonfüredtől a Vajdaságig számos helyszínen lesz, Budaörsön pedig november 28-án hétfőn 10:00-től és 10:45-től a művelődési házban.

Hét évvel ezelőtt született a vágy, és körülbelül négy éve a kézirat, de mindig más kötetek kerültek előtérbe. Mostanra, sok szempontból nehezebb időkre érkezett meg, s talán nem is véletlenül. Három, immár felnőtt gyermekeinkkel közösen kialakított szokásaink egy része is fellelhető a könyvben, az ő gyerekkori emlékeik is azt mutatják, hogy maradandó élményekkel gazdagodhatnak a kisgyerekes családok” – árulja el  J. Kovács Judit.
ITT lehet belehallgatni az oktatói segédanyagba.
ITT pedig a Móra ajánlása érhető el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here