Tanuljunk főzni Évától!
Az elmúlt hetek májusi időjárását tapasztalva nehéz elképzelnünk, hogy lesz még nyár az idén, de bízzunk benne, hogy annak is eljön az ideje. Akkor pedig a nagy melegben jól fog esni ebédre egy könnyű joghurtban pácolt karaj zöldségropogóssal.
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 4 dl natúr joghurt
- só,bors
- szárított majoranna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olíva olaj
Zöldségropogóshoz:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tojás
- 4 ek liszt
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk. A páchoz a joghurtot sóval, borssal, zúzott fokhagymával, morzsolt majorannával és olíva olajjal összekeverjük. Belehelyezzük a húst. Jól összekevergetjük és egy éjszakára a hűtőben pácoljuk. Másnap a karajszeleteket a páclével együtt jénaiba helyezzük és előmelegített sütőben 200 °C-on, lefedés nélkül, forgatással omlósra sütjük. Közben elkészítjük a zöldségropogóst. A zöldségeket lereszeljük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, tojást, a fűszereket és a lisztet. Összekeverjük, forró olajon tenyérnyi lepényeket sütünk belőle. Ha valakinek nem elég a zöldségropogós, mint köret, az készíthet mellé sült burgonyát vagy rizst is.
Jó étvágyat kívánunk!
Sorozatunk korábbi cikkei:
Húsvéti ünnepi menüajánlatunk ITT.
Pestos táska farsangra ITT.
Csilis (de nem csípős) bab kanadai-magyar módra ITT.
Újévi lencseleves ITT.