Kompresszorok megbízható forrásból

0
421

A kompresszorok a hobbicéloktól az ipari felhasználásig alkalmazhatók modelltől és teljesítménytől függően. Legyen szó bármely felhasználói szintről, a megbízhatóság és hosszútávú működés alapfeltétel. Jól nézzük meg honnan vásárolunk.

A piacon számos kompresszortípus érhető el és a berendezések története is meglehetősen régre nyúlik vissza. Az igazi fellendülést azonban a 20. század hozta el, mikor megjelentek az első hordozható modellek és az ipari társaik is egyre komolyabb technológiákat kezdtek alkalmazni. A kompresszorok megkülönböztetése természetesen történhet felhasználási terület, márka vagy épp teljesítmény alapján is, a legtöbb esetben ez működési elv alapján történik. Ez ugyanakkor nagyban meghatározza a felhasználási területüket is.

Napjainkban két kompresszortípus számít piacvezetőnek: a dugattyús- és a csavarkompresszorok. A levegő sűrítését előbbi esetben dugattyúk végzik, míg utóbbi esetben precízen elhelyezett, ellentétesen mozgó orsók. A dugattyús kompresszorok képviselik az egyszerűbb készülékeket, ipari felhasználásuk kevésbé jellemző. A csavarkompresszorok között már egészen komoly berendezéseket is találhatunk, melyek a legnagyobb ipari igénybevételnek is megfelelnek. A közös pont azonban mégis a megbízhatóság, mely alapvető kritérium kell, hogy legyen.

Hosszútávú működés

Kompresszort jellemzően nem néhány hónapra vásárolunk. Különösen igaz ez az iparban, ahol esszenciális kérdés a hibamentes, hosszútávú működés. A légsűrítők alapvetően elég egyszerű készülékek és tekintve, hogy egy feladatra specializálódtak, a hibalehetőségek száma minimális. A szakértők ugyanakkor, köztük a BTK Kft. munkatársai is hangsúlyozzák, hogy az időszakos karbantartás még így is nagyban növeli az élettartamot.

Ezzel kapcsolatban érdemes szakemberekhez fordulni, akik hosszú évek tapasztalatát felhasználva biztosítják a megfelelő szervizmunkákat. Ha egyszerűbb, hobbicélokra ajánlott készülékekkel rendelkezünk, akár mi is megoldhatjuk a szervizt. Ehhez ugyanakkor nem árt, ha tartunk néhány alkatrészt raktáron. A karbantartás persze csak egy dolog, hiszen már a vásárlás során is sokat tehetünk azért, hogy egy hosszú távon is hiba nélkül működő kompresszort válasszunk. Ezért is fontos, hogy megbízható forráson keresztül szerezzük be a készüléket.

Tapasztalat és szakértelem

A már említett BTK Kft. a hazai kompresszorok piacának egyik tapasztalt szereplője. Jó példáját képezik azon forrásoknak, akiken keresztül garantáltan minőségi eszközökhöz juthatunk. Itt is igaz az általános igazság, mely szerint az olcsóbb készülékek több problémával járnak. Ugyanakkor, ha tisztában vagyunk vele, hogy mire képes egy adott kompresszortípus, mit várhatunk tőle, minket sem ér majd meglepetés.

A hobbicélokra alkalmas dugattyús kompresszorok a működésükből adódóan pl. nem képesek folyamatosan nagy teljesítményre és jellemzően előbb meghibásodhatnak. Ezt kompenzálja azonban kedvező áruk és szervizköltségük. Az ipari felhasználásra készült csavarkompresszorok már komoly technológiákat alkalmaznak. Inverteres megoldásaik sok esetben mikroprocesszoros vezérléssel párosulnak. Itt a magasabb árért cserébe évekig tartó, hibamentes működést kapunk. A közös vonás pedig az, hogy mindkét esetben csak megbízható forrásból érdemes vásárolnunk.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here