Átadták az egészségügyi központ műtőszintjét

0
653

Ünnepélyes keretek között nyitották meg ma délelőtt a budaörsi egynapos sebészet kibővített műtőszintjét. A létesítményben szeptember 13-án indulnak az operációk. A beépített technika a korábbinál is korszerűbb, nagyobb invazivitású beavatkozások végrehajtását teszi lehetővé a kiváló orvosgárda számára. A 300 millió forintos beruházást az intézmény a TritonLife Csoport tagjaként valósította meg.

A nyári átépítést követően 2021. szeptember 10-én ünnepélyes keretek között adták át a Budaörsi Egészségügyi Központ megújult műtőszintjét. A korábbi kettő helyett három műtőben folynak majd az operációk; a harmadik egység már nemcsak nappali műtétek, hanem nagyobb beavatkozások végrehajtására is alkalmas lesz. A fektetőkben lehetőség nyílik a páciensek bent alvására és éjszakai megfigyelésére. A kórtermekhez zuhanyozók tartoznak, a munkatársak tágas orvosi szobából, nővérszobából dolgozhatnak. Az épület első emeletét teljes egészében megkapta az Egynapos Sebészeti Részleg, a második szint felszabadul a járóbeteg-ellátás számára.

A fejlesztés nyomán a budaörsi sebészet megőrzi vezető pozícióját Magyarország legkorszerűbb, legjobban felszerelt egynapos ellátási helyszínei között, ráadásul a műtéti repertoár a nagyobb invazivitású beavatkozások irányába mozdulhat el – mondta el dr. Majzik Ernő, az intézmény orvos igazgatója az átadáson. „Nemcsak a páciensek, az orvos kollégák részéről is nagy érdeklődést tapasztalunk az egész országból – illusztrálta a helyzetet a szakmai vezető. – Ezen a biztonságos, korszerű sebészeten számukra is presztízst jelent műteni.”

A budaörsi egynapos sebészeten továbbra is lesznek közfinanszírozott operációk és olyan nagyobb értékű műtétek is, amelyeket az egészségbiztosító már nem fedez. A beavatkozások szeptember 13-án, hétfőn indulnak, a műtők be vannak táblázva.

A Budaörsi Egészségügyi Központ a TritonLife Csoport tagjaként az átépítést bruttó 300 millió forintos beruházással valósította meg – mondta el Zsákai Zoltán, az intézményt üzemeltető Jump Consulting ügyvezetője, kiemelve, hogy a határidő tartása ezúttal különösen fontos volt, hiszen a COVID-szünetek miatt nagyon sokan várnak tervezett operációjukra. „Nemcsak az építőknek mondunk köszönetet, hanem munkatársainknak és a budaörsi betegeknek is, akik céljainkat megértve zokszó nélkül vették tudomásul az építéssel járó korlátozásokat, a helyenként szűkös körülményeket, a kényszerű költözéseket.”

A helyhiány a budaörsi járóbeteg-ellátásnak több évtizedes problémája, az egészségügyi intézmény folyamatosan nőtte ki a rendelkezésére álló tereket. „A helyzet normalizálásában segítséget jelentett a Mozgásszervi Szakrendelő kialakítása két esztendővel ezelőtt a Farkasréti úton, a Budaörsi Önkormányzat által átadott épületben – emlékeztetett Zsákai Zoltán. – Most újabb örömteli bejelentéssel szolgálhatok: birtokba vettük az eredetileg fizikoterápiának épült Kossuth utca 5. szám alatti ingatlant, amelynek felújítását, átalakítását a napokban megkezdjük.”

Az intézmény így még az ősszel új területekhez jut, mód nyílik bizonyos szolgáltatások átköltöztetésére. „Reményeink szerint ezt követően az összes szakrendelésen méltó körülmények között fogadhatjuk majd az ellátási területünkhöz tartozó járóbetegeket” – mondta az ügyvezető.

Fotók: Chrestels János

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here