Kihirdette 2023/24-es évadát a Budaörsi Latinovits Színház

0
242


Hat új bemutatóval köztük egy ifjúsági és egy babaszínházi előadással készül a 2023/24-es évadra a Budaörsi Latinovits Színház, amelynek vezetője, a néhány héttel ezelőtt újabb öt évre kinevezett Berzsenyi Bellaagh Ádám ezúttal is neves, nagy szakmai presztízsű rendezőknek adott felkérést egy-egy előadás megvalósítására. A célja most is az volt, hasonlóan a korábbi évadokhoz, hogy olyan új és visszatérő alkotókat hívjon Budaörsre, akik magától értetődően be tudnak kapcsolódni abba a kortárs társadalmi jelenségekre a színház nyelvén bátran és határozottan reflektáló műhelymunkába, amely évek óta egyre professzionálisabban és mind több szakmai eredményt felmutatva működik a Budaörsi Latinovits Színházban.

Örömteli, hogy a tizenkét fős társulat Bohoczki Sára, Böröndi Bence, Bregyán Péter,
Chován Gábor, Fröhlich Kristóf, Hartai Petra, Ilyés Róbert, Mertz Tibor, Páder Petra,
Spolarics Andrea, Szőts Orsi és Takács Katalin a következő szezonban is változatlan összetételben folytatja a munkát a budaörsi teátrumban. Azonban ebben az évadban csatlakozik hozzájuk két fiatal színész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem két hallgatója, akik szakmai gyakorlatukat töltik majd Budaörsön. Az egyikük Sas Zoltán, az SZFE 2019- ben indult, Selmeczi György és Novák Eszter által vezetett zenés színész osztályában tanul, a másik pedig Juhász Vince, az SZFE szintén 2019-ben indult, Szilágyi Bálint és Zsótér Sándor vezette prózai színész osztályának negyedéves hallgatója. Mindkettőjükkel találkozhatott már a budaörsi közönség, Zoltán a Zsótér Sándor által rendezett Kurázsi és gyerekei című előadásban mutatkozott be, Vincének ugyanezen előadás mellett az Emil és  detektívekben is van egy kisebb szerepe.

Az új évad egy kortárs amerikai színdarabbal indul Budaörsön. A Pulitzer-díjas Annie Baker négyszereplős párkapcsolati drámáját, a John-t Böröndi Bence, Hartai Petra, Takács Katalin, valamint a vendégművészként érkező Bánsági Ildikó szereplésével láthatjuk Máté Gábor rendezésében, aki legutóbb a Katharina Blum elvesztett tisztessége című előadásban dolgozott együtt a társulattal. A John-t 2015-ben nagy sikerrel mutatták be New Yorkban, a Time és a Hollywood Reporter éves listáján is előkelő helyet kapott az évad egyik legjobb előadásaként, minden esély megvan arra tehát, hogy a budaörsi nézők is szeretik majd.

Novemberben színházunk történetében először tűzünk műsorra babaszínházi előadást. A Gömb munkacímet kapott produkciót a színház két népszerű színésze, Szőts Orsi és Fröhlich Kristóf előadásában láthatják majd a legkisebbek anyukájuk, nagymamájuk ölében ülve a Városi Ifjúsági Klubban.

A 2023-as évet egy magyar klasszikus, Molnár Ferenc Liliom-ja zárja: a csapodár körhintás fiú szerelmének és halálának történetét a Budaörsön először dolgozó Kovalik Balázs rendezésében láthatják a nézők, a címszereplő pedig nem más lesz, mint a színházba „szinte már hazajáró” Alföldi Róbert. Mellette Böröndi Bence, Hartai Petra, Ilyés Róbert, Spolarics Andrea és Juhász Vince lesz látható.

A 2024-es év februárjában érkezik Tennessee Williams jól ismert remekműve, a Pulitzer-díjas A vágy villamosa Ördög Tamás rendezésében. Blanche DuBois szerepében Takács Katalint láthatják a nézők, Stanley Kowalskit pedig Rába Roland játssza majd a budaörsi előadásban, a további szerepekben Bohoczki Sára, Ilyés Róbert, Páder Petra, Fröhlich Kristóf és Bregyán Péter tűnik fel.

Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatója a Hamlet lesz a Budaörsi Latinovits Színházban immár hatodik alkalommal rendező Alföldi Róbert értelmezésében. A címszereplőt Fröhlich Kristóf játssza majd, mellette Mertz Tibort, Pelsőczy Rékát, Szőts Orsit, Takács Katalint, Böröndi Bencét, Hartai Petrát, Chován Gábort és Sas Zoltánt láthatják majd a nézők.

Jövő májusában egy ifjúsági előadással búcsúzik a színház az évadtól, méghozzá Médeia és
gyermekei archetipikus történetével, amelynek számtalan feldolgozása közül ezúttal két svéd kortárs, Suzanne Osten és Per Lysander változata kerül színre. Ez a Médeia napjaink európai, azaz kényelmesre és észszerűre fazonírozott világában játszódik, szereplői pedig Páder Petra, Chován Gábor, Szőts Orsi és Koós Boglárka lesznek. Az előadást Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezi.

Már kaphatók a kedvezményes árú bérletek 2023/24-es évadunk előadásaira, újdonságként pedig bevezettük a premier-bérletet, amely korlátozott számban vásárolható online és jegypénztárunkban!

A jegyvásárlás linkje itt érhető el: https://budaorsilatinovitsszinhaz.jegy.hu/seasonticket

A Budaörsi Latinovits Színház bemutatói a 2023/24-es évadban:
 Annie Baker: John (rendező: Máté Gábor, bemutató: 2023. október 6.)
 Molnár Ferenc: Liliom (rendező: Kovalik Balázs, bemutató: 2023. december 16.)
 Gömb (munkacím) – babaszínházi előadás (bemutató: 2023. november)
 Tennessee Williams: A vágy villamosa (rendező: Ördög Tamás, bemutató: 2024.
február 24.)
 William Shakespeare: Hamlet (rendező: Alföldi Róbert, bemutató: 2024. április 20.)
 Per Lysander-Suzanne Osten: Médea gyermekei (rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám,
bemutató: 2024. május)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here