Somlyó Gergely a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökségének lemondásáról

0
257

Asztalitenisz-Magyarország
Megszűnt az elnökség, tisztújítás előtt az asztalitenisz-szövetség


Öt elnökségi tag lemondott a posztjáról a Magyar Asztalitenisz Szövetségben (MOATSZ), ami egyben azt is jelenti, hogy a testület megszűnt és 30 napon belül tisztújító közgyűlést kell összehívni.

  Somlyó Gergely alelnök, a Budaörsi SC elnöke az MTI érdeklődésére szombaton megerősítette a Nemzeti Sport információját, amely szerint a csütörtöki közgyűlés előtt egy nappal, ügyvédi e-mailből értesültek elnökségi tagtársaik lemondásáról.
A múlt vasárnap Európa-kupa-ezüstérmet szerzett  úgy fogalmazott: nagyon csalódott a történtek miatt.
  „Elkeseredést érzek, hiszen a magyar asztalitenisz-társadalomtól négyéves időtartamra kapott, megtisztelő alelnöki feladattal kapcsolatosan nagyon sokat dolgoztam az elmúlt két esztendőben, elsősorban a női szakág kapcsán, és ezt a folyamatot most megakasztották. És nem az a fórum akasztotta meg, amelytől a megbízatást kaptam, kaptuk, hiszen pont a közgyűlés küldöttjeit állították kész tények elé az elnökségi tagságukról lemondó személyek azzal, hogy leköszönésükkel a saját tagságukkal együtt a teljes elnökségről is ítéletet mondtak” – fogalmazott.
Somlyó kiemelte, hogy nagyon rossz időpontban jött az elnökség megszűnése.
  „A női szakág tekintetében nagyon fontos időszakot élünk, közeleg a felnőtt világbajnokság, az Európai Játékok, az U13-as, az ifjúsági és serdülő Eb, zajlik az adott esetben sorsdöntő olimpiai kvalifikáció, vagy klubeseményként a csapatbajnokságot lezáró négyes döntő. Most ezek helyett sajnos megint az kerül fókuszba, hogy széthúzás és balhé van a pingpongosoknál – mondta.
A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) pénzügyekért felelős alelnökeként is tevékenykedő Nátrán Roland vezette elnökség két éve kapott mandátumot négy esztendőre. A tisztújító közgyűlés időpontja egyelőre nem ismert.

Forrás: MTI, fotó archív

Kapcsolódó cikkeink: ITT érhetők el, illetve ITT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here