Kézilabda: megóvtuk a Békéscsaba elleni mérkőzést

0
638

A budaörsi kézilabdaklub megóvta a Békéscsaba ellen 26-25-re elveszített női csütörtöki bajnoki mérkőzést.

A klub honlapjának szombati közleménye szerint: A Budaörs Handball vezetősége átfogó vizsgálatot követően a mai napon benyújtotta óvását a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé a csütörtök este lejátszott Budaörs-Békéscsaba K&H női kézilabda liga mérkőzés utolsó percében történtek miatt. A felvételek tanúsága szerint a 60. percben a budaörsi időkérést követően hosszú másodpercekig nem indult el az óra, és a vendégek győzelmet érő találata a rendes játékidő letelte után esett.

„A meccs végeredményét keserű szájízzel, de elfogadtuk, hiszen a második játékrészben nagyot küzdött a Békéscsaba a pontokért. Azóta számtalan megkeresést kaptunk az ország különböző településeiről, hogy az utolsó támadások előtt nem indult el időben az óra. A klub vezetősége megállapította, hogy a televízió felvételei egyértelműen bizonyítják ezt a tényt. Miután a Budaörs Handball mindig tisztességesen játszik és a fair play szellemet oktatjuk a több mint 300 utánpótlás játékosunknak is, ezért jelen helyzetben nem tehetünk mást, mint hogy megóvjuk a meccset. Tesszük ezt azért, mert nem engedhetjük, hogy egyáltalán felmerüljön a gyanú, hogy a Budaörs Handball “önként lemondott a pontokról” anélkül, hogy élt volna az óvás lehetőségével, és ezzel befolyásolta a kiesés ellen küzdő csapatok sorsát. Sajnáljuk, hogy ez a helyzet kialakult, azonban bízunk az illetékesek bölcs döntésében, és bármi is legyen az MKSZ határozata, mi azt tisztelettel elfogadjuk” – írta Kálóczi Imre, Budaörs Handball társadalmi elnök.

Az eset visszanézhető ITT!

A mieink legeredményesebb játékosa Szöllősi-Zácsik Szandra volt hat góllal, Szabadfi Ágnes és Juhos Kata öt-öt alkalommal talált be. A vendégek részéről Aleksandra Vukajlovic hatszor, Jovana Kovacevic ötször talált be.

 

A tabella:

1.  Győri Audi ETO KC            36 pont
2.  FTC-Rail Cargo Hungaria    36
3.  Érd HC                              32
4.  Dunaújvárosi Kohász KA    27
5.  GVM Europe-Vác               26
6.  Kisvárdai KC                      25
7.  Siófok KC                          24
8.  DVSC-TVP                          17
9.  Alba Fehérvár KC               15
10. Budaörs                           13
11.  MTK Budapest                    9
12.  Békéscsabai ENKSE            8
13.  Kecskeméti NKSE               7
14.  Vasas SC                           3

Az idény végén az utolsó két helyezett esik ki az élvonalból.

Frissítés:

A Magyar Kézilabda Szövetség Verseny Albizottsága a 2018. április 19-én 18 órakor Budaörsön lejátszott Budaörs Handball – Békéscsabai ENKSE NB I felnőtt női bajnoki mérkőzés eredményének óvását 2018. május 2-án tárgyalta. A Verseny Albizottság úgy határozott, hogy az óvást elutasítja és a pályán elért eredményt helybenhagyja. Klubunk a döntést tisztelettel elfogadta, fellebbezni nem kívánunk, az ügyet lezártnak tekintjük. 

A Verseny Albizottság indoklását az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

„Tekintettel arra a tényre, hogy az óvás benyújtását elvégző felet terheli annak a bizonyítása, hogy az óvásban megfogalmazott állítások a valóságnak megfelelnek, jelen élethelyzetben olyan bizonyítási eszközt, amely az újrajátszás elrendeléséhez vezethetne, nem tartalmazott és a mai napon megtartott tárgyaláson sem bocsátott rendelkezésre, szükségszerűen a mérkőzés pályán elért eredményének helybenhagyása döntés meghozatalát eredményezte. 

Az a tény, hogy 7,1 másodperces különbség mutatkozik az utólag lemért, illetve lejátszott hátralévő játékidő tekintetében, önmagában véve nem alapozza meg az újrajátszás kötelezettségét. Ezt az állításunkat támasztja alá az is, hogy a nyilvános időmérő berendezés által mutatott játékidő tudatában működött valamennyi, a mérkőzésben résztvevő hivatalos személy, illetve játékos is.”