Két betörést jelentettek, de egyik sem lakóházat érintett

0
563

Két, Budaörsön elkövetett betörésről érkezett bejelentés 2021. január 1. – 2021. február 5. közötti időszakban a Budaörsi Rendőrkapitányságra, de egyik sem az olvasónk által említett lakóház volt. Vajon miért csak nekünk jelzett?

A Fodros utcában lakom, és most hallottam, hogy betörés történt pár házzal arrébb” – írta szerkesztőségünknek levélben pár napja egy olvasónk. Így folytatva: „(…) 25 éve lakom itt, és soha nem volt betörés, kocsilopás. (…) Azt szeretném javasolni, hogy nyissanak egy aktuális rovatot, ahová be lehetne jelenteni, írni a betöréseket, legalább utcanévvel, hogy lássák a környéken lakók, hogy baj van! Jobban figyeljenek a házakra, és az idegen emberekre. Én tehát elsőnek jelezném, hogy a Fodros utcában volt betörés. Tisztelettel: N. M. (Azért nem írom ki a nevemet, mert egy közérdekű dolog miatt a budaörsi tévének írtam és utána bemondták, hogy ki vagyok. Nem szeretném...”

A különböző közösségi oldalakon ma már pillanatok alatt terjednek az információk, de sajnos ugyanilyen gyorsan az ellenőrizetlen forrásból származó hamis hírek is. Tehát egyfelől nagyon hasznos, hogy figyelmeztessük egymást, akár arra, ha betörtek valahol, akár arra, mint legutóbb egy helyi internetes csoportban, hogy gyanús emberek látszólag feltérképezik a budaörsi házakat. Másfelől azonban nem kellene egyúttal a rendőrségnek is jelezni?

Olvasónk levele után ugyanis a következő kérdéseinket küldtük el január 29-én a Budaörsi Rendőrkapitányságra: 1. Tettek-e budaörsi lakosok az elmúlt napokban, hetekben bejelentést betörésekről, és ezek milyen tendenciát mutatnak? 2. Ha nem volt bejelentés, van-e tudomásuk arról, hogy a lakosság szerint, főként a kertvárosi részeken bűnözők figyelnék meg a házakat, illetve fokozottabb óvatosságra lenne szükség most, mint máskor? 3. Van-e bármilyen egyéb információjuk a Fodros utcai betöréssel kapcsolatban?”

Ma érkezett meg a válasz: Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a 2021. január 1. – 2021. február 5. közötti időszakban két, Budaörsön elkövetett betörésről érkezett bejelentés a Budaörsi Rendőrkapitányságra, egyik sem lakóház volt.

A Budaörsi Rendőrkapitányság az említett időszakban nem kapott olyan tartalmú bejelentést, jelzést, amely arról szólt, hogy a településen lévő házak, lakások közelében gyanúsan viselkedő idegeneket láttak. Ettől függetlenül továbbra is fontos az ingatlanok, ingóságok védelme, fontos, hogy a tulajdonosok továbbra is gondoskodjanak értékeik biztonságban tartásáról. Aki sok időt tölt otthon, időnként a távollévő szomszéd ingatlanát is szemmel tarthatja.

Az állampolgárok odafigyelése mellett a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a bűncselekményeket megelőzzék, megszakítsák, felderítsék. Bármilyen, egy adott lakókörnyezettel kapcsolatos, furcsának, gyanúsnak tűnő körülményt bizalommal jelezzenek a rendőrség számára, akár a településrész körzeti megbízottja felé, akár a 112 segélyhívón. Üdvözlettel, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztály

A fotó csak illusztráció

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here