Cégvezetők és könyvelők figyelem! – Így segíthetik, hogy továbbra is működjön a város!

0
445

Arra kéri az önkormányzat a budaörsi mikro-, kis- és középvállalkozásokat, hogy kérvényezzék a teljes iparűzésiadó-előleg befizetése alóli mentességet február 25-éig, az elengedett előlegrészt pedig támogatásként fizessék be a város működtetését célzó adományszámlára. Erről megállapodást köt és elszámolható igazolást állít ki a hivatal. Ezzel tudják segíteni a helyi vállalkozások, hogy működőképes maradjon a város.

Annak érdekében, hogy Budaörs megőrizze működőképességét, és továbbra is élhető, szerethető otthona maradjon mindannyiunknak, arra kéri az önkormányzat a helyi cégek vezetőit, hogy ha megtehetik, a kormány által elengedett iparűzésiadó-részt fizessék be az önkormányzat adományszámlájára.

A kormány minden egyeztetés nélkül döntött úgy, hogy nem saját forrásaiból támogatja a vállalkozásokat, hanem lehetővé teszi, hogy kevesebb adót kelljen fizetniük településük számára. Ez ugyan a vállalkozásoknak minimális segítség, az önkormányzatok viszont a kieső bevételek miatt nem tudják miből fenntartani a városi közszolgáltatásokat. Budaörsön a helyi iparűzési adó mértéke 1,9 százalék, ebből a kormány által önkényesen elengedett rész 0,9 százalék.

Első lépésként az önkormányzat arra kéri a budaörsi mikro-, kis- és középvállalkozásokat: 2021. február 25-éig mindenképp kérjék, hogy az iparűzésiadó-előlegnek csak a felét kelljen befizetniük, mert a határidő jogvesztő. Az így megmaradó HIPA-előlegrésszel pedig támogassák az önkormányzat adományszámláját (OTP 11784009-15390053-10160002).

Akik városuk támogatása mellett döntenek, azokkal a közérdekű kötelezettségvállalásukról megállapodást köt az önkormányzat, és igazolást állít ki az adományozásról, hogy minden rendben legyen a könyvelésükben. Ezt kérjük, hogy a polgarmester@budaors.hu e-mail címre jelentkezve kezdeményezzék.

Budaörs Város Önkormányzata előre is köszöni mindazon cégeknek, amelyek a város működtetéséhez úton is hozzájárulnak. Ezzel segítik, hogy az önkormányzat továbbra is biztosítani tudja az óvodák, bölcsődék fenntartását, a közvilágítást, a szelektív hulladékgyűjtést, a közterületek tisztántartását, az utak karbantartását, a zöldfelületek rendben tartását és mindazon városi feladatok ellátását, amelyek miatt szeretnek itt élni, vállalkozni, ami miatt városunkat választották működésük színhelyéül.

Az iparűzési adó önkéntesen befizetett részéből egy vállalkozói alapot is létrehoz az önkormányzat, amelyre, ha a későbbiek során mégis megszorul egy-egy városi cég vagy üzletfejlesztésükhöz tőkére van szükségük, pályázni tudnak.

Működjünk együtt, működjön a város!

——-

AZ ADÓIRODA TÁJÉKOZTATÓJA

A HIPA ELŐLEGCSÖKKENTÉSRE VONATKOZÓ NYILATKOZATRÓL

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a NAV honlapján elérhető a 21NYHIPA jelű nyilatkozat, melynek benyújtásával a 639/2020. (XII.22.) Korm. rendelet alapján a mikro-, kis- és középvállalkozások 2021. február 25-éig elektronikusan nyilatkozhatnak helyi iparűzési adóelőleg-kedvezményük érvényesítéséről.

Felhívjuk figyelmét, hogy a nyilatkozat benyújtásának határideje jogvesztő.

A 21NYHIPA nyilatkozat Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogramban (ÁNYK) futó kitöltő programja és a hozzá tartozó útmutató a NAV honlapján a www.nav.gov.hu  → Nyomtatványkitöltő programok → Nyomtatványkitöltő programok → Programok részletes keresése útvonalon található meg.

A részletes KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a NAV honlapján megtalálható.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here