Kávépörkölő üzem nyílt a főúton

0
218

Tegnap, április 11-én volt az ünnepélyes megnyitója Budaörs legújabb üzletének  a Budapesti út 37. szám alatt (a Heimatmuseum közelében), amely száz százalékban a magyar tulajdonú Roastar Zrt. új kávépörkölő üzeme, valamint oktatóstúdiója és az általa létrehozott új márka, a Röast Coffee értékesítési helye lesz a továbbiakban. Beszédet mondott Nagy-György Zoltán, a Roastar Zrt. elnök-vezérigazgatója és Vágó Csaba, a budaörsi önkormányzat polgármesteri hivatalának kabinetvezetője.

A napjainkra egyre népszerűbbé váló különleges kávék piacának egyik meghatározó hazai vállalata a Roastar Zrt., mely Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb, IFS minősítésű (Nemzetközi Élelmiszer Szabvány)kávépörkölő üzemét működteti Polgárdiban, ahol a telephelye is van. A bővüléskor azért esett választásuk Budaörsre, mert a főváros és a telephely között ideális helyen van.

Nagy-György Zoltán, a Roastar Zrt. elnök-vezérigazgatója megnyitó beszédében elmondta, hogy cégüket a nyitottság, barátságosság, befogadás jellemzi, ezért így is fordulnak partnereik, vevőik, de még versenytársaik felé is.

Az új márka neve, a Röast Coffee az angol roast (pörköl) szóból jött létre, ebből az ö betű Budaörsre utal.

Egyik kuriózuma a budaörsi üzletnek, hogy Magyarországon csak itt található a dél-koreai gyártmányú Stronghold S9X pörkölőgép. Ennek fő tulajdonsága, hogy egyenletesen pörköli a kávészemeket, működése hatékony energiafelhasználású. A környezettudatosságra törekedtek a kávék csomagolóanyag megválasztásával is.

A másik fontos különlegessége  az új üzletnek, hogy vezetői kiváló ismerői a kávéknak, tapasztalataikat külföldön, főleg Írországban szerezték. A szakmai vezető, Nagy-Bertók Anita huszonöt éve dolgozik a nemzetközi specialty-kávék világában: dolgozott a glasgow-i Matthew Algie kávépörkölőnél mint barista-oktató és kávéminőség-ellenőr. Érzékszervi bíróként vett részt angol és ír bajnokságon, világversenyeken, valamint Európa-szerte tart rendszeresen oktatásokat.

Vágó Csaba a budaörsi önkormányzat polgármesteri hivatalának kabinetvezetője megemlítette, hogy érdekes egybeesés, hogy a megnyitó éppen a költészet napjára esett, amely József Attila születésének a napja, s ő is meg a többi költő, akik a XX. század elején éltek, többnyire kávéházakban alkottak. Majd úgy folytatta, manapság ismét reneszánszukat élik a kávéházak, s így Budaörsön is egyre több nyílik meg.

„Sokan kutatták már, hogy mi lehet a titka Budaörs robbanásszerű fejlődésének az utóbbi három évtizedben. Pedig a recept nem is olyan bonyolult. Mi mindig tudtuk, hogy a város jóléte, az itt lakók életminősége a nálunk megtelepedett cégeken múlik, hiszen az ő adóbevételeiken alapszik minden fejlesztés. Ezért számunkra az új vállalkozások létfontosságúak, akiket minden eszközzel támogatunk, odafigyelünk rájuk és őszintén szurkolunk nekik. Természetesen így van ez az Önök vállalkozásával is, amely ráadásul tovább erősítheti Budaörs pozitív brandjét” – fogalmazott a kabinetvezető.

A ceremónia hivatalos része azzal zárult, hogy Nagy-György Zoltán, és Vágó Csaba átvágta a megnyitást jelképező szalagot.

Az új üzem Röast Coffee csapata elsősorban specialty és non-specialty kávékat, white label termékfejlesztést, bérpörkölést és oktatást kínál. A közeljövőben a B2B partnerek számára több nyílt napot is tartanak majd, és még az idén elindítják a webshopot, amelyen keresztül magánszemélyek és partnerek is rendelhetnek termékeikből – akár kis kiszerelésű kóstoló csomagokat is. Az itt szervezett tanfolyamok mindenki számára elérhetők, így aki a szakma kiemelkedő oktatóitól szeretne tanulni, a budaörsi stúdióban ezt megteheti.

Nagy-Bertók Anita, Hivatalos SCA oktató (AST), World Coffee Events (WCE) -Sensory Világbíró/ Vizuális Világbíró Latte Art)
Nagy-György Zoltán, Roastar Zrt. elnök-vezérigazgató
Vágó Csaba, budaörsi önkormányzat kabinetvezető
Nagy Gábor, üzemvezető-helyettes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here