Karácsonyi bevásárlás a netről. Mennyit és hogyan szoktunk költeni?

0
683

Nem lehet elég korán kezdeni az ajándékok beszerzését. Ez az időszak minden kétséget kizáróan igen nyereséges a kereskedelem számára, amely évek óta – hagyományosan – november második felében kezdődik el, a Black Friday akciókkal.

Az elmúlt 4 évben egyre népszerűbb lett az online vásárlás2019-ben átlagosan 8 főnek szeretnének ajándékot vásárolni a magyar internetezők, akiknek a 80%-a tervezi, hogy belföldi webáruházból rendeli meg a karácsonyi ajándékokat, de 18%-uk a külföldi rendelés lehetőségét sem veti el teljesen. Az ajándékozásra szánt összeg is 5 éves csúcson van. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi 41 ezer forint helyett 2019-ben már átlagosan 48 400 forintot terveznek költeni az ajándékokra, ami több mint 20 ezer forinttal haladja meg a négy évvel ezelőtti keretetüket.

 Ekkor indul útjára a karácsonyi vásárlási láz

 Az ünnepi szezon a Black Friday akcióival indul – novemberben a magyar vásárlók elsősorban még nem a karácsonyi ajándékokat szerzik be, hanem saját, az akciós időszakra hagyott beszerzéseiket szokták megvalósítani. Ez például a számítástechnikai eszközök (46%), szórakoztató elektronikai cikkek (44%), okostelefonok (45%) és nagy háztartási gépek (39%) vásárlását jelenti. Sokan megvárják a december eleji fizetést, így egészen a karácsonyt megelőző napokig elhúzódhat az ajándékok beszerzése.  

Ezek a legnépszerűbb termékek, amelyeket a netről vásárolunk

A tökéletes karácsonyi ajándék kiválasztása nem tartozik a könnyű feladatok közé, ugyanis évről évre fontosabbá vált az ár-érték arány, ami azt jelenti, hogy az ár mellett a minőségre is nagy hangsúlyt fektetnek a vásárlók.

A Black Friday népszerű árucikkeivel szemben karácsonykor továbbra is a klasszikus ajándékokat részesítik előnyben a magyar internetezők:

  1. játékok
  2. szépségápolási és kozmetikai termékek
  3. lakberendezési tárgyak
  4. könyvek
  5. szórakoztató elektronikai eszközök
  6. háztartási eszközök
  7. órák, ékszerek, divat kiegészítők

A tárgyi ajándékok mellett szintén nagy népszerűségnek örvendenek – főleg a fiatal internetezők körében – a vásárlási utalványok, digitális termékek és előfizetések, valamint az élményajándékok.

 Mi is az áruhitel?

Hiába vagyunk egyre tudatosabbak a karácsonyi költekezésben, sajnos nem mindig tudjuk előteremteni a szükséges összeget ahhoz, hogy mindent beszerezzünk. Szerencsére azonban erre is van megoldás! Az áruhitel az egyik legnépszerűbb hitelfajta az ünnepi időszakban, amelyet alacsonyabb értékű termék megvásárlására tudunk igényelni. Az esetek többségében rövid és közepes futam időre lehet felvenni, amelynek összege 20 ezer és 2 millió forint között mozog. Az általunk megvásárolt terméket rögtön igénybe vehetjük, míg a kifizetését elég később rendezni egy havi összeg keretében. Előnye, hogy gyors és egyszerű, valamint felvételét nem kötik szigorú feltételekhez és már a vásárlás helyszínén igénybe vehető.

Áruhitel igénylése

Igénylését tekintve könnyű dolgunk van, ugyanis a vásárlás helyszínén kell kitölteni a hitelszerződést, amelyben szerepelnie kell a jövedelmünknek, a személyes adatainknak és a megvásárolni kívánt tárgynak. Amennyiben minden dokumentum nálunk van és minden feltételnek megfelelünk, már csak az önerőt kell kifizetni, és vihetjük is haza az árut. Nincs átfutási idő, mint egy személyi kölcsön vagy egy jelzáloghitel esetében.

Tehát összességében azoknak érdemes az áruhitelt felvenni, akik kisösszegű terméket, ajándékot szeretnének vásárolni és nincs lehetőségük kedvezőbb hitel felvételére. Az ünnepek közeledtével azonban az egyik legjobb módja annak, hogy megkönnyítsük a kiadásokat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here