Kánikulában válasszuk inkább a strandot, a szökőkutakat pedig hagyjuk meg a galamboknak

0
954

Kánikulában fokozottan fontos a folyadékfogyasztás, és aki teheti, inkább a vízparton tölti ezeket a napokat. Ha lehetőségünk van rá, mi is válasszuk inkább a strandot, a szökőkutakat pedig hagyjuk meg inkább a galamboknak.

Itt a kánikula, alig pihegünk, a közeli parkokba is legfeljebb késő délután merészkednek le a budaörsiek. Gyakran látni, hogy amíg az idősebbek az árnyas padokon hűsölnek, addig a gyerekek visongva játszanak a szökőkútnál vagy a csobogónál.

Fontos azonban tudni, és a gyerekeknek is felhívni a figyelmét, hogy a szökőkutak medencéjében tilos pancsolni – ezt a parkokban tábla is jelzi. A tiltásnak több oka is van: egyrészt a medence alja csúszós, ezért balesetveszélyes, másrészt pedig a szökőkutak és csobogók inkább díszek, mintsem fürdőalkalmatosságok. Természetesen arról sem szabad megfeledkezni, hogy a bennük lévő víz vegyszerrel kezelt, és ami például a környékbéli galamboknak meg sem kottyan, az emberi fogyasztásra, illetve egyéb használatra egyáltalán nem alkalmas.

Irány tehát a strand, és ügyeljünk a folyamatos folyadékpótlásra is!

Kapcsolódó cikkünk:

https://budaorsinaplo.hu/mi-szol-a-parkban-szokokutak-budaorson/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here