Kalenji Családi Futónap – az eső ellenére sokan voltak

0
816

Maga az útvonal sokak elmondása szerint nem volt nehéz, de az eső azért megnehezítette a szombati Kalenji futásra benevezők dolgát. A talpalók az Őszirózsa, az Ibolya utca, a Sóvirág utcán át az Akácos utca végéig haladtak, fel a Farkashegyre. A leggyorsabb fél óra alatt tudta le a közel 10 kilométeres távot, míg a többség közel egy órás átlaggal ért vissza a célba, a budaörsi Decathlonhoz.

Elsősorban a futásról szólt ez a szombat a Decathlon családi napján, sok más program mellett. Nevezni a helyszínen 9 és 10 óra között lehetett, amennyiben ezt nem tette meg valaki az előző napokban online.

Az érkezőket különböző méretű sátrak várták az áruház előtt. A legnagyobban intézhették a sportolók a nevezéssel és esetleges átöltözéssel kapcsolatos dolgaikat, míg a kisebb helyiségek az eseményre kiérkező árusoknak és egyéb támogatóknak adtak helyet. Példának okáért az esemény nevét is adó „Kalenji sátorban” ilyen márkájú futócipőket lehetett kipróbálni, és megvásárolni. A verseny hangulatát a borult idő sem nagyon befolyásolta, mert indulók voltak szép számban. Köztük a két budaörsi klub, a RunÖrs és Kocogik tagjai. (Képeinken!)

A következő négy kategóriában lehetett indulni: 500 méteres óvodás futás, szülőkkel; 1500 méteres iskolás és babakocsis futás illetve 6 és 10 kilométeres terepfutások.

A 10 kilométeres táv esetében a kiindulási pont és a cél ugyanaz volt, az áruház bejáratától nem messze, annak parkolójában. Itt foglalt helyet a távot igazoló személyzet, a frissítőállomás és a hangosbemondó is. A versenyt megelőzendően egy rövid közös bemelegítésre került sor, ám azután a futók nekiláttak a távok teljesítésének. Maga az útvonal terepre lett kitalálva, de sokak elmondása szerint nem volt nehéz. A talpalók csoportja először az Őszirózsa utca egyenesében készülhettek az elkövetkező emelkedőkre, mely az Ibolya utcáról a Sóvirág utcán át az Akácos utca végéig követte a 6 kilométeren indulókat. A 10 kilométeresek azonban még megmászták a Farkashegy emelkedőit a jelenleg felújításra váró vitorlázó emlékmű mellett elhaladva, a „Köki” felé vezető a piros turistajelzésen elhelyezett fordítópontig. Ezeken a pontokon kellett a „terepezőknek” visszafordulniuk. Az egészet nehezítette a hirtelen kialakuló zápor, mert alaposan eláztatta a futókat. Ám az eső ellenére, szerencsére nem volt hideg, és az, hogy borult maradt az idő, még jól is jött, mert ha kisütött volna a nap, akkor a felszálló pára miatt nehezebb lett volna futás közben lélegezni. „Ezt a nehézséget így megúsztuk!” – mondta egy résztvevő.

A leggyorsabb versenyző fél óra alatt tudta le a közel 10 kilométeres távot, míg a többség közel egy órás átlaggal ért célba. A célvonalat átlépve pedig minden induló kapott törülközőt és frissítőt. A versenysorozatot délután egy órakor eredményhirdetés és tombolahúzás zárta.

Cikkünk a kutyás programokról: https://www.budaorsinaplo.hu/archivum/kozelet/csaladi-kutyas-nap-esovel

image001

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here