Egyik fontos téli vitaminforrásunkhoz ajánlunk most receptet, a céklához. A cékla segít a vérképzésben, a vérnyomás csökkentésében, az Alzheimer-kór megelőzésében és a megterhelő sportolás előtt is kiváló energiát biztosít számunkra.
Hozzávalók:
- 1kg cékla
- 1 póréhagyma
- szárított kakukkfű, só, bors
- 6db csirkecomb
- 20dkg kecskesajt
- fél dl víz
- olaj
Elkészítés:
A céklát előző este meghámozzuk, felkockázzuk és félkeményre főzzük. Másnap egy tepsibe belerakjuk a céklákat, vastag karikákra vágott póréhagymát, és meglocsoljuk olajjal, sóval, borssal és szárított kakukkfűvel. Fél dl vizet aláöntünk és ráfektetjük a besózott csirkecombokat. Alufóliával letakarjuk. 220°C-on pároljuk egy óráig, majd a fóliát levesszük, a céklás részt megkavargatjuk, végül a csirkecombokat ropogósra sütjük. Sütőből kivéve megszórjuk kecskesajttal és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Írta és elkészítette: Kótányné Tóth Éva fotó Kótány Katica