Janoczkó doktor már a lakótelepen rendel és itt is marad

0
1827

A múlt héten tettük közzé, hogy dr. Janoczkó Márton, a 4. számú felnőtt háziorvosi körzet háziorvosa a korábbi, Budapesti út 105. szám alól átköltözött a Lévai utca 33. alá. (Cikkünk ITT.) Ez némi értetlenkedést váltott ki az érintett lakosságból, hiszen a város keleti végén élőknek, akiknek ő a körzeti orvosuk, a lakótelepig kell menniük utána. Nem volt közelebb hely?

A 4. számú felnőtt háziorvosi körzetbe tartoznak az Alsóhatár utca, Felleg utca, Mező utca, Budafoki által közrefogott területen élő budaörsi lakosok. A körzet háziorvosa korábban a Budapesti út 105. alatt rendelt, az egykori Riedl patikánál, ami közvetlenül a körzet mellett van. Sajnos  ezt a bérleményt a tulajdonosok felmondták, ezért kellett Dr. Janoczkó Mártonnak új helyre költöznie.

A körzeti orvosok rendelőjét Budaörs Város Önkormányzata biztosítja – mondta dr. Janoczkó Márton lapunknak. S ő jelezte az önkormányzat felé, hogy elsősorban a betegek számára, de neki is az volna a megfelelő, ha a körzethez közel eső helyszínt találnának. „Azonban az önkormányzat csak a lakótelepi helyszínt tudta biztosítani” – magyarázta. „Ez senkinek se jó, hogy így alakult, de erre kényszerültünk. Igaz, én annak is örülök, hogy egyáltalán tudok valahol rendelni.”

„Kész helyzet elé került az önkormányzat. Anélkül, hogy minősíteném az eljárást, gyakorlatilag egy hosszútávú helyzetet rúgtak fel. Számunkra is megdöbbentő volt, és nagyon kevés idő volt a megoldásra…” – ezt már Wittinghoff Tamás polgármester írta a Facebookon az egyik budaörsi csoportban, hozzátéve, hogy „2 hónap igen kis idő megfelelő helyet találni. Aki ismeri a budaörsi ingatlanhelyzetet, az tudja, hogy kisebb csoda kell ahhoz, hogy gyorsan megfelelő ingatlanhoz lehessen jutni.”

És hogy a Lévai utca 33. végleges-e, vagy tovább keresik a helyet a 4. számú felnőtt háziorvosi körzethez közelebb? Vágó Csaba polgármesteri kabinet vezető kérdésünkre annyit válaszolt, hogy mivel erre a rendelőre az önkormányzat nem kevés pénzt költött, úgy tervezik, hogy hosszabb távon marad itt a háziorvos.

Mivel szabad orvosválasztás van, az aki nem ragaszkodik dr. Janoczkó Mártonhoz, felkeresheti az óvárosban a Kossuth Lajos utcai szakrendelőben található háziorvosok egyikét (ide Janoczkó doktor azért nem kerülhetett, mert az épület szakrendelő és annak is szűkös), illetve a Szabadság út 14. alatt található Dr. Cseke Gábort.

Dr. Janoczkó Márton még Kamaraerdőn, a Kismartoni utca 45. szám alatti orvosi rendelőben is megtalálható kedd reggelenként 7.30 és 8.30 között. A Lévai u. 33-ban a rendelési ideje:
Hétfő: 8.00 – 12.00 óráig
Kedd: 15.30 – 18.30 óráig
Szerda: 08.00 – 12.00 óráig
Csütörtök: 15.30 – 18.30 óráig
Péntek: 09.30 – 11.30 óráig
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here