Ismét nyitva a megújult városi könyvtár

0
2297

A budaörsi Gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár épületének belső része a júliustól több mint két hónapig tartó zárva tartás alatt csodásan megújult. A munkálatok eredményét a ma megtekintette városunk polgármestere, Wittinghoff Tamás is.

Amint belépünk az épületbe, rögtön megcsap minket a tisztaság illata, a könyvtárban ugyanis jelentős átalakítások zajlottak. Megújították a teljes elektromos hálózatot, az olvasótermek álmennyezetet kaptak korszerű LED-izzókkal, mindenhol megtörtént a festés, valamint az ablakokat is modernebb nyílászárókra cserélték. Fejlesztették a számítástechnikai rendszert és a biztonsági kamerahálózatot.

„Most már az alsó polcokon is el lehet olvasni a könyvgerinceken lévő címeket” – jelentette ki büszkén a könyvtár igazgatója, Csabay Károly, utalva az újfajta világításra. A felújítás alatt a könyvtár teljes állományát, mintegy 45 000 könyvet mozgattak át, amelynek egyötöde a gyerekkönyvtárhoz tartozik, ám minden egyes példány visszakerült az eredeti helyére, mivel a könyvrenden nem változtattak, így az olvasók a szokott helyeken találják kedvenceiket. Jó tudni, hogy Budaörsön az országos átlaghoz képest többen kölcsönöznek könyveket: az elmúlt évben 35 000 kötetet vittek haza vagy kértek ki helyben városunk lakói.

A munkálatok hozzávetőleg 43 millió forintba kerültek, amelyet teljes egészében Budaörs Város Önkormányzata, mint fenntartó bocsátott a könyvtár rendelkezésére. A polgármester megköszönte a könyvtár dolgozóinak, hogy ilyen nagy türelmet és teherbírást tanúsítottak a felújítás alatt, és bejelentette, hogy az önkormányzat plusz egy havi bért utal a részükre, amelynek a munkatársak közti igazságos elosztásáról az igazgató dönt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here