Innovációs és Oktatási Centrumot hoz létre a Porsche Hungária Budaörsön

0
526

Innovációs és Oktatási Centrumot hoz létre a Porsche Hungária Kft., a 2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét július 12-én, hétfőn rakták le a cég budaörsi alkatrészközpontja mellett.

Az ünnepségen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára méltatta, hogy a Volkswagen konszern márkáinak magyarországi importőre a központ létesítésével kiveszi a részét az innovációból és a szakemberképzésből. Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány szándéka, hogy a szektor új beruházásaiban folyamatosan emelkedjen a kutatás-fejlesztési kapacitások aránya. Kitért arra is, hogy a Klíma és Természetvédelmi Akcióterv több intézkedése támogatja a közúti közlekedés zöldítését. (…)

Németh Balázs, a Porsche Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a 2 milliárd forintos beruházást saját erőből valósítja meg a cég. Az innovációs központ otthont ad majd az importőr képzéseinek, műszaki oktatásainak, elsősorban a mintegy ezer fős értékesítési és szervizfeladatokat ellátó munkatársak számára.
A tervek szerint évente több mint 2 ezer oktatási napot biztosítanak a szerződéses autójavító-hálózat számára. A Porsche Hungária ezzel aktívan támogatja az autóipari szakiskolai képzést.
A beruházás lehetővé teszi, hogy a Porsche Hungária multifunkciós oktatási kapacitása bővüljön. A jövőre elkészülő központtal várhatóan 5-10 új munkahely keletkezik a cégnél az oktatás területén. Németh Balázs beszélt arról is, hogy a Volkswagen konszern elkötelezett a zöldítés iránt, 2030-ban már a járművek értékesítésének 50 százalékát elektromos járművek fogják kitenni. Ennek érdekében évente új modellekkel jelenik meg.
A Porsche Hungária Magyarország egyik legjelentősebb gépjármű-importőre, 74 szervizponton és 95 értékesítési ponton látja el tevékenységét. Értékesítésének árbevétele 2020-ban 361 milliárd forint, egy évvel korábban 403 milliárd forint volt. Az adózott árbevétel 2020-ban 4,7 milliárd forint, 2019-ben 2,3 milliárd forint volt.

Szöveg MTI, fotó motorhang.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here