Ingyenes német nyelvű színház a Jókaiban

0
497

A „Katharina, avagy William Shakespeare makrancos hölgye” című német nyelvű színházi előadás bemutatóját tartja a Deutsche Bühne Ungarn a Jókai Mór Művelődési Központban 2017. március 21. kedden 18 órától. Az előadás megtekintése ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az eredeti történet: Lucentio halálosan szerelmes Biancába, legszívesebben rögtön feleségül venné, de a lány apja meghagyta, hogy először a másik, makrancos  lányának, Katharinának kell férjhez mennie. Így Lucentiónak nem csak Bianca szívét kell meghódítania és a többi jelentkezőt eltávolítania az útból, hanem párt is kell találnia Katharinának. Petrucchio jó választásnak tűnik: éppen egy gazdag hölgyet keres, és úgy dönt, akarata ellenére is elveszi a lányt feleségül. Rögtön az esküvő után, mely az ara számára megalázóra sikerül, elutazik a pár Veronába. Katharina undok viselkedésével felbőszíti urát, de ő magabiztosan követi tervét, hogy megszelidítse makrancos feleségét.
A három amatőr sok humorral, bájjal és élőzenével változtatja Shakespeare színpadi darabját vidám, vicces színházi élménnyé.

A német nyelvű darabot és a Deutsche Bühne Ungarn-t Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzata hozza el városunkba. A darab megtekintése tehát teljesen ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A jegyregisztráció a Heimatmuseumban vagy bármely elérhetőségén jelezhető ([email protected] vagy www.heimatmuseum.hu vagy 06 23 440 217).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here