Ingyenes bibliai szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban

0
868

A Budakeszi Vadaspark jóvoltából idén is ingyenes szakvezetéseken lehet testközelből megismerkedni a Bibliában szereplő állatokkal, a velük kapcsolatos tudnivalókkal és az őket övező történetekkel. Fontos tudni, hogy a szakvezetésen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. 

A vadaspark főbejárata mellett látható Élő Betlehemet a két kelekótya barikával immár két hétvége óta – hétköznapokon állatok nélkül – tekinthetik meg a látogatók. A Bibliában azonban a bárányokon kívül még számos állat felbukkan, és nem csak Noé bárkájának történetében olvashatunk legtöbbjükről, hanem számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak, sőt több olyan történet is akad, melyben nemcsak mellékszereplőként, hanem főszereplőként is találkozhatunk velük.

A bibliai szakvezetés közben, a vadasparkban sétálva a résztvevők rengeteg érdekes és meglepő tényt ismerhetnek meg a Szentírásban szereplő állatokról. Zoopedagógus kíséretében játszva megtanulhatják például, hogy mi volt az első nevén nevezett állat a Bibliában, hogy mit jelent a „tiszta” és „tisztátalan” állat kifejezés, valamint hogy melyek voltak az áldozati és melyek az emberi tulajdonságokat szimbolizáló állatok.

Az ingyenes bibliai szakvezetések időpontjai:

December 12. (hétfő) – 10:00, 10:30

December 13. (kedd) –10:30

December 14. (szerda) –10:30

December 19. (hétfő) –10:00

December 21. (szerda) –10:30

December 22. (csütörtök) –10:30

A szakvezetésekre Mészáros Orsolyánál (meszaros.orsolya@bkvp.hu) lehet jelentkezni, előzetes regisztráció alapján fogadják a maximum 25 fős csoportokat. A szakvezetésekre való bejelentkezés a visszaigazoló e-mail megérkezésével válik véglegessé!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here