Idősek karácsonya – 970-en kaptak a várostól 10-10 ezer forintot

0
906

Évtizedes hagyomány, hogy a kisnyugdíjas, 70 év feletti budaörsieket karácsony előtt szórakoztató műsorral és tízezer forint egyszeri juttással köszönti a város vezetése. Ma meglepetés vendég is érkezett a zsúfolásig megtelt művelődési házba: Oszvald Marika.

A mai önkormányzati Idősek Karácsonyára 970-en kaptak meghívást a művelődési ház nagytermébe. Mint minden évben, az idén is azok a 70 év felettiek juthattak a város adófizetőitől a 10 ezer forint egyszeri juttatáshoz, akiknek havi 110 ezer forintnál kisebb a nyugdíjuk. Aki nem tudott a műsorra eljönni, postán küldik el neki. A névsort a budaörsi szociális iroda a Nyugdíjfolyosító Igazgatóságtól kérte meg. Budaörsön összesen mintegy ötezer nyugdíjas él.

„Nem csak az anyagi segítség a fontos, de természetesen az is, és hogy mindenki érezze, van egy nagyobb közösség, amelyik odafigyel rá. Remélem, hogy senki nem marad az ünnepekre egyedül” – egyebek között ezt mondta köszöntőjében Wittinghoff Tamás polgármester.

Az igen színvonalas szórakoztató előadás díszvendége a nézők nagy örömére az örökké fiatal, temperamentumos Oszvald Marika volt, a Kossuth és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes, érdemes művész, a Halhatatlanok örökös tagja.

Fotók:Petőházi  Emese

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here