Az okostelefonok használatát tanulták a Telekuckóban

0
868

December 13-án délután ért véget a Telekuckó harmadik okostelefon tanfolyama. A résztvevők ezzel lehetőséget kaptak arra, hogy lépést tartsanak a modern, digitális világgal.

A budaörsi önkormányzat áprilisban módosította a digitális esélyegyenlőséget biztosító támogatásról szóló korábbi saját rendeletét, hogy a már működő tanfolyamokat 20 óra időtartamú esélykiegyenlítést szolgáló mobiltelefon és egyéb digitális eszközök, alkalmazások gyakorlati használatáról szóló oktatással lehessen kibővíteni. Ezek a Telekuckóban zajlanak.

„Alapvetően minden budaörsinek szól a tanfolyam, aki szociális helyzetéből fakadóan rászorul, de a legérdeklődőbb vendégeink a nyugdíjas korosztály. Az alap informatikai és internet használatának oktatásakor az tapasztaltuk, hogy egyre többen érdeklődtek az okos eszközök felől. Próbáltunk segíteni, de rájöttünk, hogy ez így nem megy, az alapvető ismerethiányokat nem lehet félórás konzultációk segítségével megoldani. Ezért éreztük szükségét annak, hogy kialakítsunk erre egy tanfolyami keretet és egy ennek megfelelő tematikát” – mondta Ács Dániel, a Telekuckó munkatársa.

A tanfolyam fontosságát bizonyítja, hogy napjainkban a mobilszolgáltatók kínálatában többnyire már csak okostelefonokat találunk, ezzel egy „digitális szakadékba” kényszerítve azokat, akik nem képesek lépést tartani az információs társadalom rohamos fejlődésével. „A Telekuckó hidat teremt a hagyományos és az információs társadalom közötti átjárásra a hétköznapokban” – tette hozzá Ács Dániel.

A tanfolyam utolsó óráján pedig egy játékkal mérték fel, hogy kinek hogyan fejlődött a digitális készsége. A szerepjáték alkalmával a résztvevőknek egy-egy nyomozó bőrébe bújva kellett telefonjuk segítségével kideríteniük, hogy ki lehetett egy bűntény gyilkosa. Nagyon élvezték. Telekuckó tanfolyam 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here