Ideiglenes parkoló épül a Terrapark területén

0
634

A lakótelep és a Terrapark irodaházak közötti füves területen – ahol régebben a zaja miatt sokat kifogásolt vándorcirkusz is megtelepedett olykor – földmunkákra került sor a közelmúltban, ami közfelháborodást keltett egyebek között a Budaörsiek Facebook csoportban. A hozzászólók többnyire azt kifogásolták, hogy megint kevesebb lesz a zöldfelület a városban, illetve hiába magánterület, évtizedek óta az itt lakók használják kutyasétáltatásra, ami már-már kimeríti az elbirtoklás fogalmát.

A terület tulajdonosa a Terrapark Kft. és egyelőre nincs szó annak beépítéséről, bár nyilvánvalóan abból a célból vásárolták meg évtizedekkel ezelőtt a telket, hogy építkezzenek rá – tudtuk meg.  A meglévő komplexum „tűzfalán” is látszik, hogy a félkörívig megépített irodaháznak folytatása lesz valamikor. Azonban a terepmunkálatok célja jelenleg egy ideiglenes, negyven férőhelyes parkoló kialakítása, mely murvaborítást kap, hogy az itt parkoló autók ne süllyedjenek el a sárban. A munkálatok nem érintik az egész egybefüggő zöldterületet. A megrendelő a telek tulajdonosa, tehát ez nem nyilvános (!) parkolónak készül. Sorompóval lesz lezárva és csak az arra jogosultak vehetik majd igénybe.

Mivel a tulajdonos nem kerítette el ezt a területet, az elmúlt évtizedekben a környékbeli lakosság vette használatba szabadidős tevékenységre, kutyasétáltatásra. A zöldfelület a parkoló kialakításával valóban csökken, és kisebb lesz a „mászkálható” terület is. A közösségi oldalon felmerült az elbirtoklás lehetősége, merthogy évtizedek óta járkálnak rajta a környéken élők, használják a területet, de ennek semmilyen jogi alapja nincs – jártunk utána -, hiszen a birtoklás efféle esetekben nemcsak azt jelenti, hogy az illetők élvezik az előnyeit a birtokolt területnek, hanem az azzal járó kötelezettségeknek is eleget kellene tenniük, jelen esetben például kaszálni a gazt, amit minden évben a tulajdonosa tett és tesz meg, a tulajdonosa tartja karban a területet.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here