Húsz éve testvérvárosunk Kisújfalu

0
319

A szlovákiai Kisújfalu és Budaörs partnertelepülési szerződését 1997 decemberében írták alá, e húszéves kapcsolatot ünnepelték a június közepén tartott falunapon is, amelyen mindkét település vezetői részt vettek. 

A kisújfalui falunapot június 24-én, szombaton tartották meg, ahol jelen volt mindkét város polgármestere, Bíró Gyula budaörsi alpolgármester és a budaörsi képviselőtestület más tagjai. Részt vettek a rendezvényen olyan Budaörshöz kötődő személyek, akik nagy szerepet vállaltak a két város közti két évtizedes kapcsolat ápolásában, így például az önkéntes tűzoltók, akik a helyi főzőversenyre is beneveztek. Az ünnepi hangulatot a budaörsi Görög Nemzetiségi Önkormányzat néptánccsoportjának előadása koronázta meg.

Az eseményen a rövid ünnepi beszédek után városunk egy padot adott ajándékba Kisújfalunak, amelyen réztábla hirdeti a testvérvárosi kapcsolat fontosságát és szorosságát. A várost a nyár folyamán még meglátogatják a Budaörsi Latinovits Színház művészei is, és bemutatják a Két Lotti című előadást. Ősszel pedig Kisújfalu delegációját várjuk majd Budaörsre – tudtuk meg Zsák Andrástól, a polgármesteri kabinet munkatársától. 

Fotók: Veiland Gyulatábla kicsi

wt kicsi

kisújfalu

kisújfalu 2