Humanitárius Település díjat nyert városunk

0
886

Humanitárius Település díjat nyert Budaörs Város Önkormányzata. A Magyar Vöröskereszt által meghirdetett megtisztelő címet Budaörs az indoklás szerint azért nyerte el, mert az önkormányzat évek óta folyamatosan erősíti szociális hálóját, gondoskodik a településen élő rászorultakról, támogatja a civil szervezeteket, köztük a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetét és a polgármesteri hivatal jelentős szerepet vállal a véradások megszervezésében

Humanitárius Település díjat nyert Budaörs Város Önkormányzata. A Magyar Vöröskereszt által meghirdetett megtisztelő címet Budaörs az indoklás szerint azért nyerte el, mert az önkormányzat évek óta folyamatosan erősíti szociális hálóját, gondoskodik a településen élő rászorultakról, támogatja a civil szervezeteket, köztük a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetét és a polgármesteri hivatal jelentős szerepet vállal a véradások megszervezésében.

Az indoklás kitér arra is, hogy Budaörs város önkormányzata a lakosság jóllétét szem előtt tartva igyekszik meghozni döntéseit, és szervezi tevékenységét úgy, hogy a rászoruló csoportokra – az ő igényeikre, szükségleteikre, szempontjaikra – mindig kiemelt figyelmet fordít. A rászorulók támogatásának elsődleges eszköze a széles körű szociális ellátórendszer, amelynek fenntartására már a költségvetés tervezésekor nagy figyelmet fordít Budaörs. Számos pénzbeli és természetbeni juttatási formát tesz elérhetővé a rászoruló idősek, gyermekes családok, és egyéb okból hátrányos helyzetű polgárok megsegítésére, a rendkívüli települési támogatás eseti és rendszeres formáitól az intézményi étkeztetés támogatásán át az idősek kedvezményes üdültetéséig.

A Magyar Vöröskereszt Budaörsi Alapszervezetének működéséhez Budaörs Város Önkormányzata pénzbeli támogatással, közösségi tér biztosításával, alkalmankénti és rendszeres segítség nyújtásával járul hozzá.n Budaörs Város Önkormányzata 2017. évben pályázott első alkalommal a Magyar Vöröskereszt által meghirdetett „Humanitárius Település” díjra.

A díj átadására 2017. május 20-án került sor Nemesgulácson, ahol Kövesdi Gabriella a polgármesteri hivatal szociális és egészségügyi irodájának vezetője vette át.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here