Véradás lesz pénteken a Decathlonban

0
975

A Magyar Vöröskereszt véradást szervez 2017. május 26-án a budaörsi Decathlon sportszeráruházban, a véradókat 14:00-től 19:00-ig várják. 

A véradásra célszerű jól felkészülni: előtte pár órával mindenképpen szükséges enni, valamint aznap meginni legalább másfél-két folyadékot. A véradáson az előzetes adminisztráció során be kell mutatni a TAJ- és lakcím kártyát, valamint a személyi igazolványt, majd a jelen lévő doktornővel és adminisztrátorral egyeztetik a szükséges (személyes, valamint különleges, például gyógyszerfogyasztással és –érzékenységgel kapcsolatos) adatokat.

Fontos tudni, hogy a véradás alkalmával ingyenes szűrővizsgálaton is részt vesz az ember, amely vércsoport-megállapítást, vérnyomásmérést, rapid tesztet (HIV, HEPA B és C, szifilisz) és szemészeti vizsgálatot jelent. Véradó bárki lehet, aki elmúlt már 18 éves, de nincs még 65 éves, testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot, egészségesnek érzi magát és nála vannak a szükséges igazoló iratai. A véradást minden esetben orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy adhat-e vért a jelentkező. Tetoválás és testékszer nem akadály, feltéve, ha eltelt már fél év az elkészültük óta.

A véradókat tehát 2017. május 26-án a budaörsi Decathlon sportszeráruházban (cím: 2040 Budaörs, Baross u. 146.) várják 14:00 és 19:00 között. 

A véradásról további információkat a következő honlapon kaphat: http://veradas.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here