Üzleti angol – ingyenes tréning Budaörsön

0
1536

Hogyan tegyünk jó benyomást külföldi partnereinkre? Ezzel a címmel indított ingyenes Angol Üzleti Mini-Workshopot Budaörsön az Englishlab, amit nagyon izgalmasnak és hasznosnak találtak a meghívott helyi vállalkozások képviselői.

A szervezők célja a Budaörsön dolgozók üzleti angol tudásának javítása, növelve ezzel a helyi cégek nemzetközi versenyképességét. A kezdeményezést örömmel támogatta a budaörsi önkormányzat, a BABtér pedig helyszínt biztosított a workshop számára.

Az első ingyenes képzést a múlt héten az EnglishLab alapítói vezették, a workshop témája pedig az üzleti ’small talk’, azaz a kötetlen üzleti beszélgetés volt. Ettől sok embernek gombóc lesz a torkában: -„Beszélgetni… jó, jó… de miről és hogyan?!?”, hangzik el a tipikus kérdés az előadók, Carrick Orsolya és Kátai Judit tapasztalatai szerint. Három óra alatt átvették az üdvözlés, bemutatkozás és bemutatás formáit a nagyon hivatalosaktól az egészen közvetlenekig, majd a kínos csend fesztelen beszélgetéssé alakítását gyakorolták be interaktív feladatokon keresztül. Szó esett még Magyarország és Budapest bemutatásáról is, azaz, hogy milyen érdekességeket érdemes megemlíteni, illetve hogyan lehet egy kínos kérdést finoman és udvariasan elhárítani. A reptértől induló képzeletbeli utazás az irodába érkezéssel ért véget, ahol a munkatársak bemutatását gyakorolták a résztvevők.

Judit és Orsolya több angol anyanyelvi területről szerzett közvetlen üzleti tapasztalatot. Ausztráliától és Új-Zélandtól kezdve Írországon át az Egyesült Királyságig több helyen éltek, és dolgoztak az üzleti élet különböző területein.

Miután hazaköltöztek és elkezdtek üzleti angol oktatással foglalkozni azt tapasztalták, hogy bár az üzleti életben nagyon sok ember tud legalább középfokon angolul, tudásuk gyakran hiányos, illetve problémát jelent számukra a választékos és magabiztos kommunikáció. Ezért közösen létrehozták az EnglishLab-et, ahol a résztvevők cégekhez kihelyezett, egynapos, interaktív workshopok keretein belül megerősíthetik angoltudásukat.  Egy-egy workshop az üzleti kommunikáció különböző formáira koncentrál: e-mail, telefon, meeting, illetve prezentáció témakörökben.

A következő ingyenes Mini-Workshop szeptemberben lesz, szintén hasonló témában, a részvételi szándékot érdemes máris jelezni feléjük, mert a kis létszám miatt gyorsan fogynak a helyek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here