Újabb remek hét telt el a Csiki táborokban

0
584

Hat fantasztikus tábor egy időben és egy helyen, a Csiki pihenőkertben, ahol ma egy újabb hét ért véget és ahol így péntek délután sok-sok gyerek mutatta be a szülőknek és az érdeklődőknek, hogy mivel teltek a napjaik.

Július 16 és 20 között volt indiántábor, bemutatójukat a sátraik előtt láthattuk;

a tánctábor „végzősei” és a mesehős óvodások a színpadon adták elő kis műsorukat.

A rajz- és festészeti táborban készült festményekből alkalmi kiállítás nyílt, odakészítve mindenkinek a névre szóló mappát, amiben hazaviheti az alkotásait.

A biológia és a kémia csodálatos világa című kísérletező ökotábort választók bemutatóként – a külső szemlélő számára inkább csak – csodálatos színű és talán kissé furcsa illatú folyadékokkal kísérleteztek, aminek az eredményét a mikroszkópok alatt is meg lehetett nézni.

Mind a napközis, mind a bennalvós táborokra nagyon hamar beteltek a helyek, még a nyári szünidő előtt, így akik nem jelentkeztek előre, csak akkor jöhettek, illetve jöhetnek még a következő hetekben, ha valaki lemondja – tudtuk meg Mester Edit táborvezetőtől.

Minden évben jönnek új gyerekek, nemcsak Budaörsről, hanem az ország távolabbi pontjairól is, sőt a határon túlról (róluk ITT írtunk), de nagyon sok táborozó visszatérő – tette hozzá. Ahogy a programjaik is, hiszen a sport, a művészetek, a technika, a főzés és sütés, vagy specialitásuk a történelmi kalandozások, vagy akár a nyomozós tábor, soha nem maradhatnak el. S míg a festészet és a főzés vagy jövő héten a divat természetesen inkább a kislányokat vonzza, az indiános, a „bajnokok ligája” inkább a fiúkat, de voltak és mindig vannak persze kivételek. Ami pedig a korosztályokat illeti: „az óvodásokkal foglalkozunk csak külön csoportban, az iskolásoknál minden tábortípusban vannak már 7-8 évesek, jellemzően 9-10-11 évesek és néhány 13-14 éves nagyfiú és nagylány jön el” – tudtuk meg.

A vakáció teljes ideje alatt, tehát június 18-tól augusztus 10-ig 46 féle tábor közül lehetett választani.

S mit mondtak ma, az egy hét után a gyerekek? „Új barátnőm lett, aki a jövő héten a divattáborban is itt lesz, nagyon jó lenne, ha én is újra jöhetnék.” / „Félelmetes volt, amikor feltámadt a szél és Rudi bácsi meg Éva néni, és Edit néni velünk együtt igyekezett megakadályozni, hogy elfújja a rajzainkat.” / Sajnos a medencében idén nem tudtunk fürdeni, de annyira nem hiányzott, mert számháborúztunk helyette.”/ „Nem vagyok jó kémiából és nem is szeretem, de apukám mesélte, hogy gyerekkorában ő is egy ehhez hasonló nyári táborban szerette meg. Nagyon érdekes volt, azt hiszem, szeptemberben beiratkozom szakköre.” / És egy anyuka: „Azt hittem, hogy óvodásoknak nem való még a táborozás, de a kislányom ovis barátnője eljött, ezért mi is megpróbáltuk. Nem bántuk meg.

Fotók: Csiki weboldala és Borhegyi Éva

Bővebben ITT és további képek és videók ITT.

Hogyan válasszunk tábort? Erről ITT írunk.