Hogyan kerülhetjük el a „kókler” fűtésszerelőket?

0
472

A mai világban szinte már mindenki ért mindenhez. A plusz pénzkereset reményében egyre többen képesek különösebb szaktudás nélkül bármilyen területen munkákat vállalni. Sokan azt hiszik, ha otthonukban megoldanak egy- két problémát, máris szakemberré válnak. Pedig egyáltalán nem így van! A fűtésszerelés egy nagy szaktudást igénylő szakma. Most nézzük is meg mikre kell figyelnünk, hogy elkerüljük a ” kókler ” fűtésszerelőket?

Eléggé kellemetlen helyzetet tud okozni, mikor távozik az álszakember és nemhogy a hiba nem lett elhárítva még nagyobb problémát okozott, mint előtte volt. Ilyenkor szembesül az ember azzal, a ténnyel, hogy lehet nem megfelelő szakembert választott a fűtésszerelési munkálatok elvégzésére. Pedig ez is elkerülhető lett volna, ha kicsit körültekintőbben választunk szakembert. Tény, hogy vannak olyan feladatok, amiket mi magunk is elvégezhetünk, de akadnak olyan fűtésszerelési munkálatok, amikhez elengedhetetlen egy szakember segítsége. Megkérdeztük Budapest egyik legnépszerűbb gyorsszolgálatát a 24szerviz.hu, hogy szerintük melyek a „kóklerek” árulkodó jelei?

Az úgynevezett „cetlis„ fűtésszerelő a legveszélyesebb

Az álszakemberek egyik legnépszerűbb hirdetési módja az úgynevezett „ cetlis „ reklám. Itt a lépcsőházakban az utcaoszlopokon, az ingyenes hirdetőtáblákon elhelyezett hirdetésekre gondolunk. Nem állítjuk, hogy mindegyik hirdető szélhámos, de sajnálatos módon a nagyrészük igen. Már csak azért is, mert így még hirdetés költségét is meg tudják spórolni.

Gyanús lehet, ha a fűtésszerelő előre el akarja kérni a teljes munkadíjat

A csalók másik ismertetőjele, hogy már az első találkozó alkalmával azonnal próbálják elkérni a munkálatok teljes költségét. Persze nagyobb megbízás esetén, ami több napot is igénybe vehet egyértelmű, hogy a szerződés megkötése után némi előleget kérhet a szerelő, de nem a teljes összeget. Azt is csak a szerződés megkötése után! Fontos, hogy legyen nyoma az előlegnek!

Nagy veszélyeket rejt a nem számlaképes álszakember is

Bár a törvény egyre szigorúbban lép fel a feketegazdaság ellen, még mindig vannak olyanok, akik számla nélkül próbálnak bármilyen szolgáltatást is nyújtani. Már eleve gyanús lehet, ha azzal kezdi a fűtésszerelő, hogy nem vagyok számlaképes. Ez egyrészt bűncselekmény, másrészt ezáltal még jogi úton sem érvelhetünk, ha nem jól végezte el a feladatát.

A ” kókler ” kerüli a szerződéskötést

A munkálatok megkezdése előtt minden esetben fontos szerződést kötni a fűtésszerelő és az ügyfél között, amiben részletesen felvázoljuk a ránk bízott feladatot. Azonban a ” kóklerek ” nem akarnak szerződni. Még nyoma se legyen annak, hogy bármin is dolgoztak. Ezáltal, mint ahogy fentebb is említettük a későbbiekben már panasszal sem élhetünk a megfelelő hatóságnál. Éppen ezért, ha valaki úgy akar munkát vállalni, hogy teljes mértékig elzárkózik bármilyen szerződéstől az nagyon gyanús lehet.

Javasoljuk, hogy inkább válassza a 24szerviz.hu

A fentebb olvasott negatív példákból láthatjuk, hogy milyen könnyedén becsaphatják az embert. Sajnálatos módon a mai világban még mindig képesek számla nélkül, szerződéskötést mellőzve kiszállni és valamit „ nagyjából jól van az úgy megcsinálni „. Ha nem akarja szélhámosokra bízni a munkálatokat, bízza meg őket és garantáljuk, hogy nem fog csalódni. Több éves tapasztalattal rendelkeznek, többek között a fűtésszerelés szakterületén is. Mi sem bizonyítja jobban a szaktudásukat, hogy minden esetben garanciát vállalnak!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here